Hello Fresh Mobile Banner
Sprøstekt kylling

Sprøstekt kylling

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!

Ingredienser

  • 1. 1 (4 pounds) kylling, delt i biter
  • 1 kopp kulturmelk
  • 2 kopper hvetemel til panering
  • 1 teskje paprika
  • salt og pepper etter smak
  • 2 kvart vegetabilsk olje til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Ta de oppkuttede kyllingbitene og skrell dem hvis du foretrekker det. Legg melet i en stor plastpose (la mengden kylling du skal koke bestemme hvor mye mel du bruker). Krydre melet med paprika, salt og pepper etter smak (paprika hjelper til med å få kyllingen til å bli brun).
  2. 2Dypp kyllingbitene i kulturmelk, og legg dem deretter, noen av gangen, i posen med melet. Lukk posen og rist godt for å dekke kyllingen jevnt. Legg den dekkede kyllingen på et bakepapirkledd stekebrett eller en bakeplate, og dekk med et rent kjøkkenhåndkle eller vokspapir. LA DET VÆRE TIL MELEN HAR EN PASTELIKNENDE CONSISTENS. DETTE ER AVGJØRENDE!
  3. 3Fyll en stor stekepanne (støpejern er best) omtrent 1/3 til 1/2 full med vegetabilsk olje. Varm opp til det er SVÆRT varmt. Legg i så mange kyllingbiter som pannen kan romme. Brun kyllingen i den varme oljen på begge sider. Når den er brunet, reduser varmen og dekk til pannen; la den koke i 30 minutter (kyllingen vil være kokt gjennom, men ikke sprø). Fjern lokket, øk varmen igjen, og fortsett å steke til kyllingen er sprø.
  4. 4La den stekte kyllingen renne av på tørkepapir. Avhengig av hvor mye kylling du har, kan det hende du må steke i flere omganger. Hold den ferdige kyllingen varm i ovnen mens du forbereder resten.