
Amish kjøttkake
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 2 pund kjøttdeig av storfe
- 2 1/2 kopper knuste kjeks med smørsmak
- 1 liten løk, hakket
- 2 egg
- 3/4 kopp ketchup
- 1/4 kopp brunt sukker
- 2 skiver bacon
- 1 kopp ketchup
- 2 spiseskjeer eddik
- 3/4 teskje salt, eller etter smak
- 2 spiseskjeer ferdiglaget gul sennep
- 1/2 kopp brunt sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2I en middels stor bolle, bland sammen kjøttdeig, knuste kjeks, løk, egg, 3/4 kopp ketchup og 1/4 kopp brunt sukker til en jevn blanding. Trykk det ut i en 23x13 cm (9x5 tommer) loafform. Legg de to skivene med bacon over toppen.
- 3Stek i 1 time i den forvarmede ovnen, eller til kjøttet er gjennomstekt. Mens kjøttkaken steker, bland sammen den resterende koppen ketchup, eddik, salt, sennep og 1/2 kopp brunt sukker. Smør dette over toppen av kjøttkaken de siste 15 minuttene av steketiden.