Hello Fresh Mobile Banner
Myke, fuktige og klissete kanelboller

Myke, fuktige og klissete kanelboller

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!

Ingredienser

  • 1 kopp melk
  • 1 egg, pisket
  • 4 spiseskjeer smør, smeltet
  • 4 spiseskjeer vann
  • 1/2 (3,5 unser) pakke med instant vaniljepuddingblanding
  • 4 kopper brødmel
  • 1 spiseskje hvitt sukker
  • 1/2 teskje salt
  • 2 1/4 teskjeer brødmaskinhelslag
  • 1/2 kopp smør, myknet
  • 1 kopp brunt sukker, pakket
  • 2 teskjeer malt kanel
  • 1/4 kopp hakkede valnøtter (valgfritt)
  • 1/4 kopp rosiner (valgfritt)
  • 1 teskje melk
  • 1 1/2 kopper melis
  • 4 spiseskjeer smør, myknet
  • 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1I en brødmaskinbolle, legg melk, pisket egg, smeltet smør, vann, vaniljepuddingblanding, brødmel, sukker, salt og gjær i den rekkefølgen produsenten anbefaler. Velg deigenivået.
  2. 2Når syklusen er ferdig, fjern deigen og elt den i 3 til 5 minutter. Kjevle ut til et stort rektangel.
  3. 3Bland sammen det myke smøret, brunt sukker og kanel. Smør det over deigen. Strø over hakkede valnøtter og rosiner, hvis ønskelig. Begynn med den bredeste enden og rull deigen til en logg. Klem til for å forsegle sømmene. Skjær i skiver på 1/2 til 1 tomme, og legg dem i en smurt 23x33 cm (9x13 tommer) form. Plasser på et sted uten trekk, og la deigen heve til dobbel størrelse.
  4. 4Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Stek i 15 til 20 minutter. For å lage glasur, bland melk, melis, mykt smør og vanilje i en liten bolle. Smør over de varme kanelbollene.