Hello Fresh Mobile Banner
Fantastisk italiensk sitron- og smørkylling

Fantastisk italiensk sitron- og smørkylling

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!

Ingredienser

  • Lemon Smørsaus:
  • 1/4 kopp hvitvin
  • 5 spiseskjeer fersk sitronjuice
  • 5 spiseskjeer kremfløte
  • 1 kopp smør, kaldt
  • Salt og pepper etter smak
  • Kylling og pasta:
  • 1/2 pund tørket farfalle (sløyfeformet pasta)
  • 4 skinn- og benfrie kyllingbryst, banket til 1/4 tommers tykkelse
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 spiseskje smør
  • 1/4 kopp hvetemel
  • Salt og pepper etter smak
  • 4 unser bacon
  • 6 unser sopp, skivet
  • 6 unser artiskokkhjerter, drenert og delt i to
  • 2 teskjeer kapers, drenert
  • Hakket fersk persille til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage sausen, hell vinen og sitronjuicen i en kjele over middels varme. Kok opp på lav varme til væsken er redusert med en tredjedel. Rør inn fløten, og la det småkoke til det tykner. Gradvis tilsett smøret, én spiseskje om gangen, og rør til det er helt innarbeidet. Krydre med salt og pepper. Ta kjelen av varmen, og hold sausen varm.
  2. 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta, og kok til den er al dente, ca. 8 til 10 minutter. Sil av vannet, og sett til side.
  3. 3For å lage kyllingen, varm opp olje og 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme. I en bolle, bland mel, salt og pepper. Lett dekk kyllingen med melet. Ikke overfyll pannen, og legg forsiktig kyllingen i det varme oljet. (Om nødvendig, stek i porsjoner.) Stek til kyllingen er gjennomstekt og har en gyllenbrun farge på begge sider. Ta kyllingen opp og legg den på tørkepapir. Rør inn bacon, sopp, artisjokker og kapers i oljen; la det småkoke til soppen er myk.
  4. 4Skjær kyllingbrystene i bitestore strimler, og legg dem tilbake i stekepannen. Rør inn halvparten av sitron-smørsausen i kyllingblandingen.
  5. 5For å servere, legg pastaen i en stor bolle. Rør inn kyllingblandingen i pastaen. Smak til og juster krydderet. Rør inn mer sitron-smørsaus etter ønske. Bland godt, og pynt med persille.