
Potetlatkes I
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 2 kopper skrelte og revne poteter
- 1 spiseskje revet løk
- 3 egg, pisket
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 ½ teskje salt
- ½ kopp peanøttolje til steking
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene i et osteklede og klem ut så mye væske som mulig.
- 2I en middels stor bolle rører du sammen potetene, løk, egg, mel og salt.
- 3I en stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme varmer du opp oljen til den er varm. Legg store skjeer med potetblandingen i den varme oljen, og trykk dem ned for å danne kaker som er ca. 0,5 til 1 cm tykke. Stek til de er gylne på den ene siden, snu og stek til de er gylne på den andre siden. La dem renne av på kjøkkenpapir. Server varme!