
Enkel kremostdansk
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 1. 2 bokser (10 unser) ferdigkjøpt butterdeig til croissanter
- 2. 2 pakker (8 unser) kremost, i terninger
- 3. 3/4 kopp hvitt sukker
- 4. 1 1/2 teskje sitronsaft
- 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 6. 2 teskjeer rømme
- 7. 1 kopp melis (konfektørsukker)
- 8. 1 spiseskje melk
- 9. 1 spiseskje smør, myknet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform lett.
- 2Legg bunnen av bakeformen med én boks med croissanter. Klem alle skjøtene sammen for å forsegle.
- 3I en stor bolle, bland sammen kremost, hvitt sukker, sitronsaft, vaniljeekstrakt og rømme. Fordel fyllet over croissantene. Legg den andre boksen med croissanter oppå fyllet.
- 4Stek i den forvarmede ovnen i 20 til 30 minutter.
- 5I en liten bolle, rør sammen melis, melk og smør. Når wieneren har avkjølt, drypp over glasuren.