
Taco-lasagne
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 2 pund magert kjøttdeig av storfe
- 2 (35 gram) poser tacokrydderblanding
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 teskje cayennepepper
- 1 spiseskje chilipulver
- 1/2 kopp vann
- 18 (15 cm) mais tortillas
- 1 (700 gram) glass salsa
- 1 kopp skivet grønn løk
- 1 (450 gram) beger rømme
- 1 1/2 kopper revet Cheddarost
- 1 1/2 kopper revet Monterey Jack-ost
Fremgangsmåte
- 1Brun storfekjøtt i en stor, dyp stekepanne. Kok over middels høy varme til det er jevnt brunt. Sil av væsken, og krydre deretter med tacokrydder, hvitløk, cayennepepper, chilipulver og vann. La det småkoke i 10 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør bunnen av en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form.
- 3Legg 6 tortillalefser i den forberedte formen. Fordel en tredjedel av salsaen over tortillalefsene. Fordel halvparten av kjøttblandingen jevnt over salsaen. Strø over halvparten av den grønne løken. Fordel halvparten av rømmen tilfeldig over den grønne løken. Topp med ½ kopp cheddarost og ½ kopp Monterey Jack-ost. Gjenta lagene. Avslutt med 6 tortillalefser, resten av salsaen, og strø over resten av osten.
- 4Stek i en forvarmet ovn i 30 til 45 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen.