Kanelboller II

Kanelboller II

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp melk
  • 2. 1/2 kopp vann
  • 3. 2 spiseskjeer smør
  • 4. 3/4 teskje salt
  • 5. 3 kopper hvetemel
  • 6. 2 1/4 teskjeer tørrgjær
  • 7. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 8. 1 egg
  • 9. 3 spiseskjeer myknet smør
  • 10. 3/4 teskje malt kanel
  • 11. 1/3 kopp hvitt sukker
  • 12. 1/3 kopp rosiner (valgfritt)
  • 13. 1/3 kopp hakkede valnøtter (valgfritt)
  • 14. 1 kopp melis
  • 15. 1 1/2 spiseskjeer smeltet smør
  • 16. 1/4 teskje vaniljeekstrakt
  • 17. 1 1/2 spiseskjeer melk

Fremgangsmåte

  1. 11. I en kjele, varm opp 1/2 kopp melk, vann og 2 spiseskjeer smør til det er veldig varmt. Legg melk, sukker, salt, mel, gjær og egg i brødmaskinens bolle i den rekkefølgen som produsenten anbefaler. Velg deigen-programmet. Trykk på Start.
  2. 22. Når deigen er ferdig, tar du den ut av brødmaskinen og slår den ned. På en melet overflate, kjevle ut til et stort rektangel. Smør med det mykede smøret. Bland kanel og 1/3 kopp sukker. Strø over rektangelet. Strø rikelig med rosiner og/eller hakkede nøtter over toppen.
  3. 33. Rull deigen sammen til en logg, start fra den lange siden. Skjær i 12 skiver. Plasser bollene med snittflaten ned i en smurt 23x33 cm stor bakeform. Dekk til og la heve på et lunt sted til nesten doblet i størrelse, ca. 30 minutter.
  4. 44. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Bland melis, 1,5 ss smeltet smør, vaniljeekstrakt og 1,5 ss melk til en tykk glasur; sett til side.
  5. 55. Stek bollene i den forvarmede ovnen til de er gylne, 20 til 25 minutter. Ta ut og la avkjøle i 10 minutter. Smør glasuren over de varme bollene og nyt.