
Fruktpizza II
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 1 (18 unse) pakke kjøleskapskald sukkerkake-deig
- 1 (8 unse) pakke kremost, myknet
- 1 (8 unse) beholder frossen pisket krem, tint
- 2 kopper ferske, skivede jordbær
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1 klype salt
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1/2 kopp appelsinjuice
- 2 spiseskjeer sitronjuice
- 1/4 kopp vann
- 1/2 teskje appelsinzest
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Skjær kakebunnen i skiver og legg dem på en smurt pizzastein, med kantene overlappende. Trykk deigen flat i formen. Stek i 10 til 12 minutter. La avkjøle.
- 2I en stor bolle, myk opp kremosten, og vend deretter inn den piskede kremen. Fordel over den avkjølte bunnen. Du kan gjerne sette det i kjøleskapet en stund på dette tidspunktet, eller fortsette med å legge på frukten.
- 3Begynn med jordbær, skåret i to. Plasser dem i en sirkel rundt ytterkanten. Fortsett med frukt etter eget valg, og arbeid deg mot midten. Hvis du bruker bananer, dypp dem i sitronsaft slik at de ikke blir brune. Lag deretter en saus som kan helles over frukten.
- 4I en kjele, bland sukker, salt, maisenna, appelsinjuice, sitronsaft og vann. Kok opp og rør om over middels varme. La det koke i 1 til 2 minutter, til det tykner. Ta av varmen, og tilsett revet appelsinskall. La det avkjøle, men ikke stivne. Skje sausen over frukten. Sett i kjøleskapet i to timer, før du skjærer den i båter og serverer.