Fruktpizza II

Fruktpizza II

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!

Ingredienser

  • 1 (18 unse) pakke kjøleskapskald sukkerkake-deig
  • 1 (8 unse) pakke kremost, myknet
  • 1 (8 unse) beholder frossen pisket krem, tint
  • 2 kopper ferske, skivede jordbær
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 1 klype salt
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 1/2 kopp appelsinjuice
  • 2 spiseskjeer sitronjuice
  • 1/4 kopp vann
  • 1/2 teskje appelsinzest

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Skjær kakebunnen i skiver og legg dem på en smurt pizzastein, med kantene overlappende. Trykk deigen flat i formen. Stek i 10 til 12 minutter. La avkjøle.
  2. 2I en stor bolle, myk opp kremosten, og vend deretter inn den piskede kremen. Fordel over den avkjølte bunnen. Du kan gjerne sette det i kjøleskapet en stund på dette tidspunktet, eller fortsette med å legge på frukten.
  3. 3Begynn med jordbær, skåret i to. Plasser dem i en sirkel rundt ytterkanten. Fortsett med frukt etter eget valg, og arbeid deg mot midten. Hvis du bruker bananer, dypp dem i sitronsaft slik at de ikke blir brune. Lag deretter en saus som kan helles over frukten.
  4. 4I en kjele, bland sukker, salt, maisenna, appelsinjuice, sitronsaft og vann. Kok opp og rør om over middels varme. La det koke i 1 til 2 minutter, til det tykner. Ta av varmen, og tilsett revet appelsinskall. La det avkjøle, men ikke stivne. Skje sausen over frukten. Sett i kjøleskapet i to timer, før du skjærer den i båter og serverer.