Hello Fresh Mobile Banner
Mediterranean sitronkylling

Mediterranean sitronkylling

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!

Ingredienser

  • 1 sitron
  • 2 teskjeer tørket oregano
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 6 kyllinglår

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  2. 2I en ildfast form på 23x33 cm, riv skallet fra 1/2 av sitronen, press ut saften (ca. 1/4 kopp) og tilsett det sammen med oregano, hvitløk, olje, salt og pepper. Rør godt om til alt er blandet.
  3. 3Fjern skinnet fra kyllingstykkene og kast det. Gni kyllingstykkene inn med sitronblandingen og legg dem med skinnsiden opp i ildfastformen. Dekk til og stek i 20 minutter. Snu kyllingen og pensle med saften.
  4. 4Skru ned temperaturen til 205 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) og stek uten lokk, og pensle med saften hver 10. minutt, i omtrent 30 minutter til. Server kyllingen med stekesjyen.