
Mediterranean sitronkylling
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 1 sitron
- 2 teskjeer tørket oregano
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 6 kyllinglår
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 2I en ildfast form på 23x33 cm, riv skallet fra 1/2 av sitronen, press ut saften (ca. 1/4 kopp) og tilsett det sammen med oregano, hvitløk, olje, salt og pepper. Rør godt om til alt er blandet.
- 3Fjern skinnet fra kyllingstykkene og kast det. Gni kyllingstykkene inn med sitronblandingen og legg dem med skinnsiden opp i ildfastformen. Dekk til og stek i 20 minutter. Snu kyllingen og pensle med saften.
- 4Skru ned temperaturen til 205 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) og stek uten lokk, og pensle med saften hver 10. minutt, i omtrent 30 minutter til. Server kyllingen med stekesjyen.