
Mandelpanert tilapia
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 2 egg
- 1 teskje sitronpepper
- 1 teskje hvitløkspepper
- 1 kopp malte mandler
- 1 kopp ferskrevet Parmesanost
- 8 (170 gram) tilapiafileter
- 1/4 kopp hvetemel til støving
- 6 spiseskjeer smør
- salt etter smak
- 1 kopp ferskrevet Parmesanost
- 8 kvister persille
- 8 sitronbåter
Fremgangsmåte
- 1Pisk eggene med sitronpepper og hvit pepper til det er godt blandet; sett til side. Bland sammen mandelmel og 1 kopp Parmesanost i en flat skål til det er godt kombinert; sett til side. Dryss tilapiafiletene med mel, og rist av overflødig. Dypp tilapiaen i egg, og trykk den inn i mandelblandingen.
- 2Smelt smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek tilapiaen i det smeltede smøret til den er gyllenbrun på begge sider, 2 til 3 minutter per side. Senk varmen til middels, og krydre filetene med salt hvis ønskelig. Strø resten av Parmesanosten over tilapiaen, dekk til, og fortsett å koke til osten har smeltet, omtrent 5 minutter.
- 3Overfør tilapiaen til et serveringsfat, og pynt med persillekvaster og sitronbåter før servering.