
Kyllinggryte i paibunn VIII
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, bland mel og salt. Skjær inn smør til deigen ligner grove smuler. Rør inn vann til deigen former en ball. Del deigen i to og form til baller. Pakk inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i 4 timer eller over natten. Kjevle ut én ball til den passer i en 23 cm paiform. Legg bunnen i paiformen. Kjevle ut toppen og sett til side.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F).
- 3I en stor kjele, smelt 1/2 kopp smør. Bland inn mel, salt, pepper og løk. Rør gradvis inn kyllingkraft. Kok opp, rør konstant til det er jevnt og tykt. I en separat panne, sautér sopp i 3 spiseskjeer smør, og rør deretter inn i kjelen. Rør inn kylling, gulrot, selleri og poteter. Bland godt og hell i bunnen av paideigen. Dekk med toppdeigen, forsegl kantene, og skjær bort overflødig deig. Lag flere små snitt i toppen for å slippe ut damp.
- 4Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter, eller til paideigen er gyllenbrun og fyllet bobler.