Kyllinggryte i paibunn VIII

Kyllinggryte i paibunn VIII

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 1 teskje salt
  • 3. 3/4 kopp talg
  • 4. 6 spiseskjeer kaldt vann
  • 5. 1/2 kopp smør
  • 6. 1/2 kopp hvetemel
  • 7. 1 teskje salt
  • 8. pepper etter smak
  • 9. 2 spiseskjeer finhakket løk
  • 10. 3 kopper kyllingkraft
  • 11. 1 1/2 kopper skivede sopp
  • 12. 3 spiseskjeer smør
  • 13. 3 kopper kokt kylling, hakket
  • 14. 2 gulrøtter, finhakket
  • 15. 2 stilker selleri, finhakket
  • 16. 2 poteter, skrellet og i terninger

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bland mel og salt. Skjær inn smør til deigen ligner grove smuler. Rør inn vann til deigen former en ball. Del deigen i to og form til baller. Pakk inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i 4 timer eller over natten. Kjevle ut én ball til den passer i en 23 cm paiform. Legg bunnen i paiformen. Kjevle ut toppen og sett til side.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F).
  3. 3I en stor kjele, smelt 1/2 kopp smør. Bland inn mel, salt, pepper og løk. Rør gradvis inn kyllingkraft. Kok opp, rør konstant til det er jevnt og tykt. I en separat panne, sautér sopp i 3 spiseskjeer smør, og rør deretter inn i kjelen. Rør inn kylling, gulrot, selleri og poteter. Bland godt og hell i bunnen av paideigen. Dekk med toppdeigen, forsegl kantene, og skjær bort overflødig deig. Lag flere små snitt i toppen for å slippe ut damp.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter, eller til paideigen er gyllenbrun og fyllet bobler.