
Tomatmartini
Lær hvordan du lager en deilig tomato martini. En frisk og enkel drikk som passer perfekt til sommeren eller som en forfriskende aperitiff.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 1
drikke
Ingredienser
- 1. Isbiter
- 2. 1 1/2 unser gin
- 3. 1 teskje tørr hvit vermut
- 4. 3 unser tomatvann, oppskrift følger
- 5. 2 spiseskjeer tomatbasert grønnsaksjuice (anbefalt: V-8)
- 6. 1/2 sitron, pluss en skvis til pynt
- 7. Noen dråper Pernod, valgfritt
- 8. Salt og nykvernet svart pepper
- 9. Hot sauce
- 10. Pynt: Oliven, cherrytomat og cocktailløk på en swizzle-stav eller tannpirker
Fremgangsmåte
- 11. Fyll en cocktailshaker eller en liten mugge med isbiter. Tilsett gin, vermut, tomatvann, grønnsaksjuice og en god skvis sitronsaft. Tilsett et par dråper Pernod hvis ønskelig – det gir en fin bakgrunnssmak, men mer enn 1 eller 2 dråper vil overvelde drinken. Krydre med salt, pepper og en dash hot sauce.
- 22. Sett på lokk og rist kraftig til blandingen er godt blandet og avkjølt, ca. 30 sekunder. (Generelt er drinken ferdig når shakeren begynner å tåke.) Sil over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med oliven, tomat og løk. Nyt.
- 33. 1 (28-ounce) boks med tomater
- 44. 1/2 teskje kosher-salt
- 55. En klype sukker
- 66. Mos tomatene og juice med salt og en klype sukker. Kle en liten sikt med et kaffefilter og sett over en bolle. Hell tomatene i siktet og la det renne av i ca. 3 timer. Kast faststoffene og spar på tomatjuicen. Oppbevar i kjøleskapet til bruk.
- 77. Porsjon: ca. 2 kopper



