Tomatmartini

Tomatmartini

Lær hvordan du lager en deilig tomato martini. En frisk og enkel drikk som passer perfekt til sommeren eller som en forfriskende aperitiff.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 1
drikke

Ingredienser

  • 1. Isbiter
  • 2. 1 1/2 unser gin
  • 3. 1 teskje tørr hvit vermut
  • 4. 3 unser tomatvann, oppskrift følger
  • 5. 2 spiseskjeer tomatbasert grønnsaksjuice (anbefalt: V-8)
  • 6. 1/2 sitron, pluss en skvis til pynt
  • 7. Noen dråper Pernod, valgfritt
  • 8. Salt og nykvernet svart pepper
  • 9. Hot sauce
  • 10. Pynt: Oliven, cherrytomat og cocktailløk på en swizzle-stav eller tannpirker

Fremgangsmåte

  1. 11. Fyll en cocktailshaker eller en liten mugge med isbiter. Tilsett gin, vermut, tomatvann, grønnsaksjuice og en god skvis sitronsaft. Tilsett et par dråper Pernod hvis ønskelig – det gir en fin bakgrunnssmak, men mer enn 1 eller 2 dråper vil overvelde drinken. Krydre med salt, pepper og en dash hot sauce.
  2. 22. Sett på lokk og rist kraftig til blandingen er godt blandet og avkjølt, ca. 30 sekunder. (Generelt er drinken ferdig når shakeren begynner å tåke.) Sil over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med oliven, tomat og løk. Nyt.
  3. 33. 1 (28-ounce) boks med tomater
  4. 44. 1/2 teskje kosher-salt
  5. 55. En klype sukker
  6. 66. Mos tomatene og juice med salt og en klype sukker. Kle en liten sikt med et kaffefilter og sett over en bolle. Hell tomatene i siktet og la det renne av i ca. 3 timer. Kast faststoffene og spar på tomatjuicen. Oppbevar i kjøleskapet til bruk.
  7. 77. Porsjon: ca. 2 kopper