Jordbær-rabarbrapai III
Lær hvordan du lager en smakfull jordbær og rabarbrapai med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommerens søte fristelser!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 oppskrift på paideig til en 23 cm dobbelbunnspai
- 1 teskje appelsinskall
- 4 kopper hakket rabarbra
- 3 kopper skivede ferske jordbær
- 1 ½ kopper hvitt sukker
- 6 spiseskjeer hurtigkokende tapioca
- 1 spiseskje melk
- 1 spiseskje hvitt sukker til pynt
- 1 kopp hvetemel (valgfritt)
- 1 kopp hvitt sukker (valgfritt)
- 1 teskje salt (valgfritt)
- ½ kopp smør (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør en paiform med bunnen.
- 2Bland sammen rabarbra, jordbær, appelsinskall, 1 ½ kopper sukker og tapioca. Skje blandingen i paibunnen. Rull ut den andre paideigen og legg den over fyllet. Forsegl kantene. Pensle med melk, og strø litt ekstra sukker på toppen.
- 3Stek ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 10 minutter. Senk temperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit), og stek i ytterligere 35 minutter.
- 4For en smuldretopping, utelat den øverste paideigen. Bland mel, 1 kopp sukker og salt. Kutt inn smør eller margarin til blandingen er smuldrete. Skje over fyllet, og stek som angitt over.