Jordbær-rabarbrapai III

Jordbær-rabarbrapai III

Lær hvordan du lager en smakfull jordbær og rabarbrapai med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommerens søte fristelser!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 oppskrift på paideig til en 23 cm dobbelbunnspai
  • 1 teskje appelsinskall
  • 4 kopper hakket rabarbra
  • 3 kopper skivede ferske jordbær
  • 1 ½ kopper hvitt sukker
  • 6 spiseskjeer hurtigkokende tapioca
  • 1 spiseskje melk
  • 1 spiseskje hvitt sukker til pynt
  • 1 kopp hvetemel (valgfritt)
  • 1 kopp hvitt sukker (valgfritt)
  • 1 teskje salt (valgfritt)
  • ½ kopp smør (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør en paiform med bunnen.
  2. 2Bland sammen rabarbra, jordbær, appelsinskall, 1 ½ kopper sukker og tapioca. Skje blandingen i paibunnen. Rull ut den andre paideigen og legg den over fyllet. Forsegl kantene. Pensle med melk, og strø litt ekstra sukker på toppen.
  3. 3Stek ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 10 minutter. Senk temperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit), og stek i ytterligere 35 minutter.
  4. 4For en smuldretopping, utelat den øverste paideigen. Bland mel, 1 kopp sukker og salt. Kutt inn smør eller margarin til blandingen er smuldrete. Skje over fyllet, og stek som angitt over.