Søte gresskarkjerner
Lær hvordan du lager deilige og sprø søte gresskarfrø med enkle ingredienser. Perfekt som sunn snacks eller til baking i høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper rå hele gresskarkjerner
- 2. 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 3. 1/2 kopp hvitt sukker, delt
- 4. 1 spiseskje malt kanel, delt
Fremgangsmåte
- 11. Fjern alt frøkjøtt og tråder fra gresskarfrøene, vask dem grundig, og tørk dem godt.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 33. Ha det smeltede smøret i en bolle, vend frøene i smøret slik at de blir dekket, og hell dem ut på det forberedte bakepapiret. Strø omtrent 2 spiseskjeer sukker og 1 teskje kanel over frøene, vend dem rundt for å blande deigen, og spre dem i ett lag. Stek frøene i den forvarmede ovnen i 5 minutter.
- 44. Ta frøene ut av ovnen, strø over ytterligere 2 spiseskjeer sukker og 1 teskje kanel, vend dem godt sammen og spre dem ut igjen som før. Stek i ytterligere 5 minutter. Gjenta påføringen av sukker- og kanelblandingen og stek igjen i 5 minutter.
- 55. Strø de siste 2 spiseskjeene sukker over frøene, vend dem godt, og stek sukkerlaget på frøene i omtrent 10 minutter til. La frøene avkjøle på bakepapiret før de spises.