Søte gresskarkjerner

Søte gresskarkjerner

Lær hvordan du lager deilige og sprø søte gresskarfrø med enkle ingredienser. Perfekt som sunn snacks eller til baking i høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper rå hele gresskarkjerner
  • 2. 2 spiseskjeer smør, smeltet
  • 3. 1/2 kopp hvitt sukker, delt
  • 4. 1 spiseskje malt kanel, delt

Fremgangsmåte

  1. 11. Fjern alt frøkjøtt og tråder fra gresskarfrøene, vask dem grundig, og tørk dem godt.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  3. 33. Ha det smeltede smøret i en bolle, vend frøene i smøret slik at de blir dekket, og hell dem ut på det forberedte bakepapiret. Strø omtrent 2 spiseskjeer sukker og 1 teskje kanel over frøene, vend dem rundt for å blande deigen, og spre dem i ett lag. Stek frøene i den forvarmede ovnen i 5 minutter.
  4. 44. Ta frøene ut av ovnen, strø over ytterligere 2 spiseskjeer sukker og 1 teskje kanel, vend dem godt sammen og spre dem ut igjen som før. Stek i ytterligere 5 minutter. Gjenta påføringen av sukker- og kanelblandingen og stek igjen i 5 minutter.
  5. 55. Strø de siste 2 spiseskjeene sukker over frøene, vend dem godt, og stek sukkerlaget på frøene i omtrent 10 minutter til. La frøene avkjøle på bakepapiret før de spises.