Blåbærsmuler muffins
Lær hvordan du lager deilige blueberry crumb muffins med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som snacks, med friske blåbær og sprø topping.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1. 1 1/3 kopper hvetemel
- 2. 1/3 kopp hvitt sukker
- 3. 1/3 kopp brunt sukker
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 2 1/2 teskjeer bakepulver
- 6. 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 7. 2 egg
- 8. 1/2 kopp melk
- 9. 1 1/2 kopper blåbær
- 10. 1/3 kopp hvetemel
- 11. 1/4 kopp smør, myknet
- 12. 1 teskje malt kanel
- 13. 1/3 kopp brunt sukker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør eller kle muffinsformen med papirformer.
- 22. I en stor bolle, bland sammen mel, hvitt og brunt sukker, salt og bakepulver. Rør inn olje, egg og melk til det er godt blandet og det nesten ikke er noen klumper igjen. Vend forsiktig inn blåbærene, vær forsiktig så du ikke moser dem. Fyll muffinsformene to tredjedeler fulle, eller litt mer for en større muffins topp.
- 33. Til smuldredeigen, bland sammen mel, mykt smør, kanel og brunt sukker. Legg en liten mengde på toppen av hver muffin.
- 44. Stek muffinsene i den forvarmede ovnen i 20 til 30 minutter, eller til en trepinne stukket i midten kommer ut ren og tørr.