
Paella med villris, sjømat og Cornish-høne
oppskrift på paella med villris, sjømat og cornish-høne. enkel steg-for-steg guide til en smakfull og mettende hovedrett. perfekt for selskap eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper villris
- 2. 2 røde paprika
- 3. 1 stor gul løk
- 4. ½ chorizo-pølse eller annen krydret pølse
- 5. 1 Cornish game hen
- 6. 4 Rock Tiger-reker, med hode
- 7. ½ pund blåskjell
- 8. 3 til 4 store blekkspruter
- 9. 2 spiseskjeer olivenolje
- 10. 2 teskjeer malt gurkemeie
- 11. 1 teskje røkt paprika
- 12. 4 fedd hvitløk
- 13. 4 kopper kyllingkraft
- 14. En klype safrantråder
- 15. 1 kopp frosne erter
Fremgangsmåte
- 11. Bløtlegg villrisen i 4 kopper kaldt vann i minst 2 timer. Den vil absorbere noe av vannet og puffe opp litt.
- 22. For å riste de røde paprikaene: Plasser de røde paprikaene direkte på flammen på gassovnen din. Eller plasser dem direkte på den elektriske kokeplaten. Røyk godt i over 15 minutter på alle sider. Du ser etter en veldig svart ytre overflate. Legg paprikaene i en bolle og dekk tett med plastfolie for å holde på varmen og få dem til å svette. Etter 10 minutter kan du skrelle av den svarte skinnet. Hvis du vil, kan du gjøre dette under rennende kaldt vann, noe som gjør det litt enklere. Skjær i brede skiver og sett til side.
- 33. Skrell og finhakk løken. Skjær pølsen i 1/2-tommers biter.
- 44. For å filetere kyllinghønen: Fjern kyllingkroppen fra hønen ved å starte øverst på fuglen langs hver side av brystbeinet. Bruk en skarp kniv og jobb deg ned langs hver side av kroppen, prøv å fjerne så mye kjøtt som mulig fra beinet, slik at du får to halvdeler. La beinene i lårene og vingene være, men kast kroppen (eller spar den til kraft). Deretter skjærer du av lårene og vingene fra bryststykkene.
- 55. For å rense reken: Begynn med å holde rekene med baksiden opp, og før kniven langs ryggraden. Dette vil avdekke blodåren. For å fjerne blodåren kan du bruke fingeren eller tuppen av kniven til å trekke den ut av rekene.
- 66. For å rense blåskjell: Skrap dem med en børste for å fjerne sand og sjøgress. Hvis blåskjellene er åpne, test dem ved å presse de to skjellene sammen. Hvis de begynner å lukke seg, er de fortsatt levende og trygge å bruke. Hvis ikke, kast dem.
- 77. For å rense blekkspruten: Ta tak i hodet, mens du holder enden og PULL. Det meste av innmaten vil komme ut i en pen haug. Du må fjerne den gjennomsiktige ryggraden (eller pennen) ved å føre en finger langs innsiden av mantelen, holde den i spissen og trekke ut. Sjekk bunnen for eventuelt igjenliggende ryggstreng, og fjern den om nødvendig. Fjern vingene ved å trekke dem av, og skrell deretter av resten av skinnet, som skal komme av i ett stykke. Skjær blekksprutkroppen opp på langs, og lag et snitt i diagonalen (lag et grunt snitt, men ikke skjær helt gjennom). Deretter skjærer du denne blekksprutbiten i flate trekanter, eller hvis du foretrekker det, skjær den i ringer.
- 88. Varm opp en stor stekepanne på høy varme og tilsett litt olje. Legg kyllingstykkene i den varme pannen og stek og brun dem på alle sider, ca. 8–10 minutter. Ta stykkene ut av pannen og sett til side. Tilsett chorizo eller annen pølse i pannen. Rør til den er brunet, ca. 3–4 minutter. La den være i pannen. I samme panne, fortsett å bygge retten ved å tilsette løken og sautere til den er gyllen. Tilsett gurkemeie og røkt paprika, og deretter hvitløken. Tilsett villrisen og rør for å dekke den med alle smakene, og la kornene få lett risting.
- 99. Legg de brune kyllingstykkene tilbake i pannen. Tilsett den varme kyllingkraften med safran. Sett til side omtrent en kopp kraft til senere bruk. Dekk pannen med lokk eller aluminiumsfolie, og la det koke i ca. 40 minutter.
- 1010. Avslutt med å tilsette sjømat (reker, blåskjell, blekksprut) og den siste koppen kraft rett før de siste 10 minuttene. Rett før servering, tilsett erter og de ristede røde paprikaene som er satt til side. Dekk til i ett minutt, og den resterende varmen vil varme opp begge deler.
- 1111. Server i to personlige paellapanner.