Hello Fresh Mobile Banner
kalkunsaus

kalkunsaus

Lær hvordan du lager en enkel og velsmakende turkey gravy. Perfekt til jul, høytider eller hverdagsmiddag med kalkun.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer usaltet smør (1/2 pinne)
  • 2. Nakke og innmat fra en kalkun på 12–14 pund (kast leveren)
  • 3. 1 middels stor løk, skivet
  • 4. 8 kopper kyllingbuljong, hjemmelaget eller lavsaltet hermetikk
  • 5. Noen kvister ferske urter, som timian, persille, rosmarin eller salvie
  • 6. 1 laurbærblad
  • 7. Kalkunens stekesjyen
  • 8. 1/2 kopp hvetemel
  • 9. En dash Worcestershire-saus
  • 10. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smøret i en kjele over middels lav varme. Tilsett hals, innmat, løk og kok, og rør av og til til det er brunt, ca. 15 minutter. Tilsett kraften, urtene og laurbærbladet; dekk til og la det småkoke over middels lav varme i omtrent 2 timer. (Dette kan gjøres mens kalkunen din stekes.) Kast innmaten eller sett den til side for å hakke opp og tilsette i sausen.
  2. 22. Hell alle kalkunens stekefett og saft i et målebeger eller et fettsepareringsglass. Sett til side slik at fettet kan skille seg ut fra de mørkere stekefestene. (Sett målebegeret i fryseren for å hjelpe til med å skille.)
  3. 33. Skje av 1/2 kopp av fettet fra toppen av saften, og overfør det til en kjele (eller gjør det på den gamle måten i kalkunens stekepanne).
  4. 44. Varm fettet over middels varme. Fordel meljevningen jevnt over fettet og kok, mens du rører konstant med en tresleiv, til det blir lett brunt og lukter ristet, ca. 4 minutter. Bytt til en visp; hell deretter gradvis og forsiktig den varme kraften i meljevningen mens du visper kontinuerlig. Kok opp sausen; juster varmen slik at den småkoker forsiktig. Skum av og fjern eventuelt overflødig fett fra de resterende stekefestene, og tilsett stekefesten i sausen. La det småkoke videre, og visp av og til, til sausen har tyknet, ca. 10 minutter. Hak innmaten og tilsett den, hvis ønskelig. Krydre med Worcestershire-saus, salt og pepper.
  5. 55. Overfør sausen til en sausflaske og server varm.