
Kylling i dill- og sennepssaus
Lær hvordan du lager saftig kylling i en smakfull dill- og sennepssaus. En enkel oppskrift som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp hvetemel
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje svart pepper
- 4 hele kyllinglår (2 lb totalt)
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 3/4 kopp hakkede sjalottløk (2 store)
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1 kopp kyllingbuljong med lavt natriuminnhold
- 2 teskjeer grovkornet eller helkornet sennep
- 1/4 kopp hakket fersk dill
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen mel, 1/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en paiform eller en grunn skål. Tørk kyllingen godt, og vend deretter lårene, én om gangen, i melet, og rist av overflødig mel. Overfør til et ark med vokspapir, og legg kyllingen i ett lag. Varm opp olje i en tung stekepanne på 30 cm over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og brun deretter kyllingen, med skinnsiden ned først, og snu den én gang, totalt 6 til 8 minutter. Overfør kyllingen til en tallerken, og hell av alt unntatt 1 spiseskje fett fra pannen. Tilsett sjalottløk i pannen og sautér, og rør av og til, til den er gyllenbrun, i 2 til 3 minutter. Tilsett vin og avdekk pannen ved å koke, røre og skrape opp de brune bitene. Tilsett buljong, sennep, og resten av 1/4 teskje salt og pepper. La det småkoke, og legg deretter kyllingen tilbake i pannen, med skinnsiden opp, sammen med eventuelle safter fra tallerkenen, og kok over moderat varme, med lokk på, til kyllingen er gjennomkokt, omtrent 25 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat, og kok opp sausen til den er redusert til omtrent 1 kopp og litt tykkere, i 3 til 5 minutter. Ta av varmen og rør inn dill, og hell deretter sausen over kyllingen.
- 2Visp sammen mel, 1/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en paiform eller en grunn skål. Tørk kyllingen godt, og vend deretter lårene, én om gangen, i melet, og rist av overflødig mel. Overfør til et ark med vokspapir, og legg kyllingen i ett lag.
- 3Varm opp olje i en tung stekepanne på 30 cm over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og brun deretter kyllingen, med skinnsiden ned først, og snu den én gang, totalt 6 til 8 minutter. Overfør kyllingen til en tallerken, og hell av alt unntatt 1 spiseskje fett fra pannen.
- 4Tilsett sjalottløk i pannen og sautér, og rør av og til, til den er gyllenbrun, i 2 til 3 minutter. Tilsett vin og avdekk pannen ved å koke, røre og skrape opp de brune bitene. Tilsett buljong, sennep, og resten av 1/4 teskje salt og pepper. La det småkoke, og legg deretter kyllingen tilbake i pannen, med skinnsiden opp, sammen med eventuelle safter fra tallerkenen, og kok over moderat varme, med lokk på, til kyllingen er gjennomkokt, omtrent 25 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat, og kok opp sausen til den er redusert til omtrent 1 kopp og litt tykkere, i 3 til 5 minutter. Ta av varmen og rør inn dill, og hell deretter sausen over kyllingen.

