Gult ris
oppskrift på gul ris som er enkel å lage, perfekt som tilbehør til ulike retter. lær hvordan du lager saftig og smakfull gul ris hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 250 ml (1 kopp) ris
- 60 ml (1/4 kopp) rosiner uten kjerner
- 6 hele nellikspiker
- 5 ml (1 teskje) salt
- 2 ml (1/2 teskje) gurkemeie
- 1-2 tynne skiver fersk ingefær
- 625 ml (2 1/2 kopper) kaldt vann
- 30 g (30 ml) (2 spiseskjeer) smør
Fremgangsmåte
- 1Bland risen, rosiner, nellik, salt, gurkemeie, ingefær og vann i en middels kjele. Dekk til og la det småkoke forsiktig til risen er mør og alt væsken er absorbert. Tilsett smør, luft opp med en gaffel, og kast ingefæren. Hell over i en varm skål og server varm.
- 2Bland risen, rosiner, nellik, salt, gurkemeie, ingefær og vann i en middels kjele. Dekk til og la det småkoke forsiktig til risen er mør og alt væsken er absorbert. Tilsett smør, luft opp med en gaffel, og kast ingefæren. Hell over i en varm skål og server varm.