Hello Fresh Mobile Banner
Gult ris

Gult ris

oppskrift på gul ris som er enkel å lage, perfekt som tilbehør til ulike retter. lær hvordan du lager saftig og smakfull gul ris hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 250 ml (1 kopp) ris
  • 60 ml (1/4 kopp) rosiner uten kjerner
  • 6 hele nellikspiker
  • 5 ml (1 teskje) salt
  • 2 ml (1/2 teskje) gurkemeie
  • 1-2 tynne skiver fersk ingefær
  • 625 ml (2 1/2 kopper) kaldt vann
  • 30 g (30 ml) (2 spiseskjeer) smør

Fremgangsmåte

  1. 1Bland risen, rosiner, nellik, salt, gurkemeie, ingefær og vann i en middels kjele. Dekk til og la det småkoke forsiktig til risen er mør og alt væsken er absorbert. Tilsett smør, luft opp med en gaffel, og kast ingefæren. Hell over i en varm skål og server varm.
  2. 2Bland risen, rosiner, nellik, salt, gurkemeie, ingefær og vann i en middels kjele. Dekk til og la det småkoke forsiktig til risen er mør og alt væsken er absorbert. Tilsett smør, luft opp med en gaffel, og kast ingefæren. Hell over i en varm skål og server varm.