Kylling Cacciatore 'Trapeze'
Lær hvordan du lager en smakfull chicken cacciatore trapeze, en enkel og deilig hovedrett perfekt for enhver anledning. Oppdag oppskriften her!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje druekjerneolje
- 2. 1 (8-parts) kylling
- 3. Salt og nykvernet svart pepper
- 4. 1 stor hvit løk, hakket
- 5. 1 rød paprika, stilk og frø fjernet, hakket
- 6. 2 kopper hvite sopp (6 unser), renset, trimmet og skåret i skiver
- 7. 1 (829–907 gram) boks knuste hermetiske tomater i puré
- 8. 2 spiseskjeer hakkede friske persilleblader
- 9. 2 spiseskjeer hakkede friske basilikumblader, pluss ca. 6 små kvister til pynt
- 10. 1 spiseskje tørket italiensk krydder eller 1/2 teskje tørket oregano og 1/2 teskje tørket timian og 1 teskje tørket persille
- 11. 2 kopper kyllingkraft
- 12. 1 kopp hvit ris
- 13. 1 teskje salt
- 14. 1 spiseskje smør
- 15. 1 teskje tørket italiensk krydder eller 1/4 teskje tørket oregano og 1/4 teskje tørket timian og 1/2 teskje tørket persille
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp druekjerneolje i en stor stekepanne på middels varme. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den på alle sider. Ta den midlertidig ut og legg den på et serveringsfat. I den samme stekepannen som kyllingen ble stekt i, tilsett løk, paprika og sopp, og stek til løken blir gjennomsiktig. Tilsett tomater, persille, basilikum, italiensk krydder, og legg kyllingen tilbake i stekepannen. Dekk til og la det småkoke til kyllingen er mør, ca. 25 til 35 minutter.
- 22. For risen: Kok opp kyllingkraft. Tilsett ris, salt, smør og italiensk krydder i den kokende kyllingkraften, og la det koke opp igjen. Dekk til og la det småkoke i 20 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå under lokk i ytterligere 5 minutter før du fjerner lokket. Legg litt ris midt på et serveringsfat, og topp med kylling, grønnsaker og saus. Pynt med basilikumkvister.