Irsk kylling- og purrepai

Irsk kylling- og purrepai

Lær hvordan du lager en klassisk irsk kylling og purrepai. En perfekt rett for hele familien, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stykke paibunn til en 23 cm enkelbunnspai
  • 1 hel kylling på 1,8 kg, uten ben og delt opp i bitestørrelser
  • 4 skiver kokt skinke
  • 4 purre, hakket
  • 1 løk, hakket
  • salt og pepper etter smak
  • en klype malt muskatnøtt
  • 1 1/4 kopper kyllingkraft
  • 1 spiseskje melk
  • 1/2 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2I en ildfast form på 1 ½ liter lagvis kylling, skinke, purre og løk et par ganger hver til formen er full. Krydre hvert lag med litt salt, pepper og muskatnøtt. Hell kyllingkraften over lagene, og fukte kantene på formen.
  3. 3Kjevle ut paideigen stor nok til å dekke toppen av formen, og legg den over. Trykk kantene ned med en gaffel, og trim av overflødig deig langs kantene. Lag et rundt hull i midten av deigen. Kjevle ut restene av deigen og skjær i strimler. Bruk strimlene til å lage et dekorativt mønster, og legg det lett over hullet. Pensle hele toppen med melk.
  4. 4Stek i 35 til 45 minutter i den forvarmede ovnen, til kyllingen er gjennomkokt. Hvis toppen begynner å bli for brun, dekk den med bakepapir eller aluminiumsfolie. Mens pai er i ovnen, varm opp fløten på lav varme. Når paien er ferdig, ta den ut av ovnen, og forsiktig fjern dekorasjonen fra hullet. Hell fløten i hullet, og legg dekorasjonen tilbake. La stå i noen minutter før servering.