Hello Fresh Mobile Banner
Aztec Chicken

Aztec Chicken

Lær hvordan du lager aztec chicken – en krydret og smakfull rett som passer perfekt til hverdagsmiddag. Enkelt å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 6 (85 gram) kyllingbryst, uten ben og skinn
  • 2. 1 kopp krydret mel
  • 3. 1 egg
  • 4. 1 kopp kremfløte
  • 5. 1 kopp olivenolje eller rapsolje
  • 6. 12 store rå reker, skrellet og renset
  • 7. 3 fedd hvitløk (3 teskjeer), finhakket
  • 8. 6 pepperoncini, hakket i små biter
  • 9. 3/4 kopp hakket bacon
  • 10. 3/4 kopp rom
  • 11. 3/4 liter kyllingkraft
  • 12. En klype salt
  • 13. En klype pepper
  • 14. 1 avokado, skivet

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en stor stekepanne på middels varme til den er varm, ca. 2 minutter. Vend kyllingbrystene i krydret mel. I en middels stor bolle, bland egg og fløte godt. Dypp de melete kyllingbrystene i egge- og fløteblandingen slik at de blir helt dekket.
  2. 22. Tilsett oljen i stekepannen og la den bli varm. La overflødig mel dryppe av fra kyllingbrystene, og legg dem forsiktig i pannen. Stek i 3 til 5 minutter, eller til kyllingen blir dyp gyldenbrun. Snu kyllingbrystene og stek i ytterligere 2 til 4 minutter. Legg rekene i pannen, slik at de berører bunnen av pannen. Når rekene er halvt kokt, tilsett hvitløk, pepperoncini og bacon, og rør sammen.
  3. 33. Ta pannen av varmen og tilsett rom. Tenn på med en lang kjøkkenlighter til flammene har lagt seg. Sett pannen tilbake på varmen, hell i kyllingkraften og krydre med salt og pepper. La det koke inn til det er redusert med en tredjedel, og tilsett deretter avokadoen. La det koke litt til til det har konsistens som en glasur.
  4. 44. For å servere, legg rekene over kyllingbrystene og hell glasuren over.