
Svinefilet med sopp og couscous
oppskrift på saftig svinefilet med smakfull sopp og luftig couscous. perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 stor svinefilet (ca. 570 gram), trimmet
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 2 stilker selleri, hakket
- 1 middels stor løk, hakket
- 225 gram cremini-sopp, skivet
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 1 1/2 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 2 kvister fersk rosmarin
- 1 spiseskje pluss 1 teskje usaltet smør
- 1/2 kopp hakket fersk persille
- 1 kopp israelsk couscous
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en stor gryte eller en nederlandsk ovn over middels høy varme. Krydre svinekjøttet med salt og pepper, og kok, vend jevnlig, til det er godt brunt på alle sider, ca. 7 minutter. Ta det ut og legg det på en tallerken, og la væsken i gryten bli igjen. Tilsett selleri, løk og sopp i gryten. Kok, rør av og til, til grønnsakene er lett brune og møre, ca. 5 minutter. Tilsett vinen, skrap opp eventuelle brune biter, og kok til væsken er redusert, ca. 1 minutt.
- 2Hell kyllingkraften i gryten og kok opp. Skru ned varmen til middels lav, og tilsett svinekjøttet og rosmarinen. Dekk til og la det småkoke forsiktig til en termometer satt inn i midten av svinekjøttet viser 63 grader Celsius, ca. 10–12 minutter. Ta svinekjøttet ut og la det hvile på en skjærefjøl i 5 minutter. Kast rosmarinen. Tilsett 1 ss smør i gryten og rør til det er smeltet; krydre med salt og pepper. Rør inn persillen.
- 3I mellomtiden, kok opp en middels stor kjele med saltet vann. Tilsett couscous og kok til det er mørt, ca. 5 minutter. Sil av vannet og rør inn den resterende teskjeen med smør; krydre med salt og pepper. Skjær svinekjøttet i tykke skiver og server med couscous, toppet med soppsausen.
- 4Fotograf: Ryan Dausch