Svinefilet med sopp og couscous

Svinefilet med sopp og couscous

oppskrift på saftig svinefilet med smakfull sopp og luftig couscous. perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 stor svinefilet (ca. 570 gram), trimmet
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 2 stilker selleri, hakket
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 225 gram cremini-sopp, skivet
  • 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 1 1/2 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 2 kvister fersk rosmarin
  • 1 spiseskje pluss 1 teskje usaltet smør
  • 1/2 kopp hakket fersk persille
  • 1 kopp israelsk couscous

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenoljen i en stor gryte eller en nederlandsk ovn over middels høy varme. Krydre svinekjøttet med salt og pepper, og kok, vend jevnlig, til det er godt brunt på alle sider, ca. 7 minutter. Ta det ut og legg det på en tallerken, og la væsken i gryten bli igjen. Tilsett selleri, løk og sopp i gryten. Kok, rør av og til, til grønnsakene er lett brune og møre, ca. 5 minutter. Tilsett vinen, skrap opp eventuelle brune biter, og kok til væsken er redusert, ca. 1 minutt.
  2. 2Hell kyllingkraften i gryten og kok opp. Skru ned varmen til middels lav, og tilsett svinekjøttet og rosmarinen. Dekk til og la det småkoke forsiktig til en termometer satt inn i midten av svinekjøttet viser 63 grader Celsius, ca. 10–12 minutter. Ta svinekjøttet ut og la det hvile på en skjærefjøl i 5 minutter. Kast rosmarinen. Tilsett 1 ss smør i gryten og rør til det er smeltet; krydre med salt og pepper. Rør inn persillen.
  3. 3I mellomtiden, kok opp en middels stor kjele med saltet vann. Tilsett couscous og kok til det er mørt, ca. 5 minutter. Sil av vannet og rør inn den resterende teskjeen med smør; krydre med salt og pepper. Skjær svinekjøttet i tykke skiver og server med couscous, toppet med soppsausen.
  4. 4Fotograf: Ryan Dausch