Kald, sprø potetgull- og ostemacaronis

Kald, sprø potetgull- og ostemacaronis

oppskrift på en enkel og crispy mac and cheese med potetgull, uten baking. perfekt for raske middager og snacks. prøv denne deilige varianten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp elbow-makaroni, ukokt
  • 2. 1 pose (ca. 225 g) hvite cheddar-kjeks i potetstil, knust til medium-fine smuler
  • 3. 1/3 kopp finrevet Parmigiano-Reggiano
  • 4. 2 ss tørre brødsmuler
  • 5. 1 ss smør
  • 6. 4 kopper ferdiglaget hvit saus (se fotnote)
  • 7. 1/2 pund revet ekstra-sharp Cheddarost
  • 8. 1/4 pund revet Gruyèreost
  • 9. 1/4 teskje tørket sennep

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok elbow macaroni i det kokende vannet, rør av og til, til det er gjennomkokt men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 8 minutter. Sil av vannet.
  2. 22. Bland potetgullsmuler, Parmigiano-Reggiano ost, brødsmuler og smør i en stekepanne over middels varme; kok og rør til det blir gyllent, ca. 5 minutter. Sett til side.
  3. 33. Varm opp den ferdige hvite sausen, Cheddar-ost, Gruyère-ost og tørket sennep i en stor kjele over lav varme; kok og rør til osten smelter, 3–4 minutter. Ta av varmen.
  4. 44. Bland den kokte makaronien og ostepåsen i en stor bolle. Fordel blandingen i 4 ramekiner (på 10 gram), og dekk med det ristet potetgull-toppingen.