Kald, sprø potetgull- og ostemacaronis
oppskrift på en enkel og crispy mac and cheese med potetgull, uten baking. perfekt for raske middager og snacks. prøv denne deilige varianten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp elbow-makaroni, ukokt
- 2. 1 pose (ca. 225 g) hvite cheddar-kjeks i potetstil, knust til medium-fine smuler
- 3. 1/3 kopp finrevet Parmigiano-Reggiano
- 4. 2 ss tørre brødsmuler
- 5. 1 ss smør
- 6. 4 kopper ferdiglaget hvit saus (se fotnote)
- 7. 1/2 pund revet ekstra-sharp Cheddarost
- 8. 1/4 pund revet Gruyèreost
- 9. 1/4 teskje tørket sennep
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok elbow macaroni i det kokende vannet, rør av og til, til det er gjennomkokt men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 8 minutter. Sil av vannet.
- 22. Bland potetgullsmuler, Parmigiano-Reggiano ost, brødsmuler og smør i en stekepanne over middels varme; kok og rør til det blir gyllent, ca. 5 minutter. Sett til side.
- 33. Varm opp den ferdige hvite sausen, Cheddar-ost, Gruyère-ost og tørket sennep i en stor kjele over lav varme; kok og rør til osten smelter, 3–4 minutter. Ta av varmen.
- 44. Bland den kokte makaronien og ostepåsen i en stor bolle. Fordel blandingen i 4 ramekiner (på 10 gram), og dekk med det ristet potetgull-toppingen.