Potetsuppe med purre

Potetsuppe med purre

Lær hvordan du lager en deilig potet- og purresuppe med en enkel oppskrift. Perfekt for en varmende forrett eller lunsj på kalde dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp usaltet smør
  • 1 løk, tynne skiver
  • 3 purre (bare den hvite delen), tynne skiver og godt skylt
  • 6 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 kopp tørr hvit vermut
  • 1 1/4 pund voksaktige poteter (ca. 8), skrelte og delt i kvarter
  • 7 kopper vann
  • 2 spiseskjeer pluss 1 teskje kosher-salt
  • 3 kvister fersk persille
  • 3 kvister fersk timian
  • 1 laurbærblad
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 1 spiseskje ferskpresset sitronjuice
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer ferske, tynne skiver av gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Sett til side 2 spiseskjeer smør i kjøleskapet. Varm opp resten av smøret i en stor suppegryte over middels varme. Tilsett løk, purre og hvitløk, og kok under lokk, av og til omrøring, til det er mykt, ca. 12 minutter. Øk varmen til høy, hell i vermut, og kok uten lokk til det nesten er helt tørr, ca. 4 minutter.
  2. 2Tilsett potetene, vann og salt. Bind persille, timian og laurbærblad sammen med en kjøkkenhyssing og legg det i suppen. Kok opp, senk varmen og la det småkoke under lokk til potetene er veldig møre, ca. 20 minutter. Ta av varmen og la det avkjøle.
  3. 3Når potetblandingen har blitt avkjølt, fjern og kast urteposen. Arbeid i porsjoner og overfør blandingen til en blender, og kjør til den er glatt, eller bruk en stavmikser direkte i gryten. Hell pureen tilbake i gryten og varm opp igjen over middels varme.
  4. 4Rør inn de reserverte 2 spiseskjeene smør, kremfløte og sitronsaft i suppen, og smak til med pepper. Fordel suppen i varme suppeskåler, pynt med finhakket gressløk, og server umiddelbart.