Potetsuppe med purre
Lær hvordan du lager en deilig potet- og purresuppe med en enkel oppskrift. Perfekt for en varmende forrett eller lunsj på kalde dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp usaltet smør
- 1 løk, tynne skiver
- 3 purre (bare den hvite delen), tynne skiver og godt skylt
- 6 hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 kopp tørr hvit vermut
- 1 1/4 pund voksaktige poteter (ca. 8), skrelte og delt i kvarter
- 7 kopper vann
- 2 spiseskjeer pluss 1 teskje kosher-salt
- 3 kvister fersk persille
- 3 kvister fersk timian
- 1 laurbærblad
- 1/2 kopp kremfløte
- 1 spiseskje ferskpresset sitronjuice
- Nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer ferske, tynne skiver av gressløk
Fremgangsmåte
- 1Sett til side 2 spiseskjeer smør i kjøleskapet. Varm opp resten av smøret i en stor suppegryte over middels varme. Tilsett løk, purre og hvitløk, og kok under lokk, av og til omrøring, til det er mykt, ca. 12 minutter. Øk varmen til høy, hell i vermut, og kok uten lokk til det nesten er helt tørr, ca. 4 minutter.
- 2Tilsett potetene, vann og salt. Bind persille, timian og laurbærblad sammen med en kjøkkenhyssing og legg det i suppen. Kok opp, senk varmen og la det småkoke under lokk til potetene er veldig møre, ca. 20 minutter. Ta av varmen og la det avkjøle.
- 3Når potetblandingen har blitt avkjølt, fjern og kast urteposen. Arbeid i porsjoner og overfør blandingen til en blender, og kjør til den er glatt, eller bruk en stavmikser direkte i gryten. Hell pureen tilbake i gryten og varm opp igjen over middels varme.
- 4Rør inn de reserverte 2 spiseskjeene smør, kremfløte og sitronsaft i suppen, og smak til med pepper. Fordel suppen i varme suppeskåler, pynt med finhakket gressløk, og server umiddelbart.