
Bacalao Escaixada
Lær hvordan du lager den deilige spanske forretten bacalao escaixada. En enkel oppskrift med salt torsk, grønnsaker og olivenolje. Perfekt for sommermåltidet!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 (170 gram) filet tørket bacalao (saltet torsk)
- 1 liten tomat, frøet og kuttet i små terninger
- 1 pimiento (liten sterk pepper), frøet og finhakket
- 1 vårløk, finhakket
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje hakket persille
- ½ kopp ekstra virgin olivenolje
- 2 spiseskjeer sherryeddik
- Fin sjøsalt og nykvernet hvit pepper
Fremgangsmåte
- 1Legg salt torsk i kaldt vann og la det ligge i bløt i 3 dager, oppbevart i kjøleskap. Bytt ut vannet og la det ligge i ytterligere 24 timer, med tre vannbytter.
- 2Sil salt torsken og bruk fingrene til å rive den i små biter i en bolle. Dekk med de resterende ingrediensene og vend forsiktig sammen. La blandingen marinere ved romtemperatur i minst 30 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Server kald.