Bacalao Escaixada

Bacalao Escaixada

Lær hvordan du lager den deilige spanske forretten bacalao escaixada. En enkel oppskrift med salt torsk, grønnsaker og olivenolje. Perfekt for sommermåltidet!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 (170 gram) filet tørket bacalao (saltet torsk)
  • 1 liten tomat, frøet og kuttet i små terninger
  • 1 pimiento (liten sterk pepper), frøet og finhakket
  • 1 vårløk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje hakket persille
  • ½ kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2 spiseskjeer sherryeddik
  • Fin sjøsalt og nykvernet hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Legg salt torsk i kaldt vann og la det ligge i bløt i 3 dager, oppbevart i kjøleskap. Bytt ut vannet og la det ligge i ytterligere 24 timer, med tre vannbytter.
  2. 2Sil salt torsken og bruk fingrene til å rive den i små biter i en bolle. Dekk med de resterende ingrediensene og vend forsiktig sammen. La blandingen marinere ved romtemperatur i minst 30 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Server kald.