
Kale-, artisjokk- og pecorinosalat
Lær hvordan du lager en deilig kale, artichoke og pecorino salat. Perfekt som forrett eller lett måltid, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje, delt
- 3 skiver pancetta, hakket, eller mer etter smak
- 1 (400 gram) boks artisjokkhjerter, drenert og delt i fire
- 1 bunt grønnkål, hakket
- 1 sitron, saftet
- 1 teskje havsalt
- 3/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp ferskrevet pecorinoost
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stekepanne på middels varme; kok og rør inn pancetta til den er sprø, ca. 7 minutter. Overfør pancetta til en tallerken dekket med kjøkkenpapir ved hjelp av en hullsleiv.
- 2Kok og rør inn artisjokkhjertene i den samme stekepannen på middels varme til de er lett brune, ca. 2 minutter på hver side. Overfør artisjokkhjertene til en tallerken.
- 3Legg grønnkål i en stor bolle og topp med artisjokkhjerter og pancetta. Drypp 3 spiseskjeer olivenolje over grønnkålen og tilsett sitronsaft, salt og pepper; vend godt. Strø revet pecorinoost over salaten.