Vinterlagd salat med rødbeter og rosenkål

Vinterlagd salat med rødbeter og rosenkål

oppskrift på en frisk vinterlagdelt salat med rødbeter og rosenkål, perfekt for sunne måltider i vintermånedene

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp valnøtt-halvdelinger
  • 1 kopp perlebyg
  • 2 store rosa grapefrukter
  • 3 spiseskjeer rødvinseddik
  • 1 liten sjalottløk, finhakket
  • 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 1/2 teskje honning
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/3 kopp ekstra jomfroliv olje
  • 8 kopper mesclun-salatblader (ca. 150 gram)
  • 1/2 pund rosenkål, tynne skiver
  • 4 store kokte og skrelte rødbeter, delt i båter (ca. 280 gram)
  • 1/2 kopp granateplefrø

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: En rettsidet, 3-liters glassbolle eller fire 16-unse brede glasskrukker med lokk.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Fordel valnøttene på et stekebrett med kant, og stek til de er gylne og ristet, 8 til 10 minutter. La dem avkjøle, og hakk dem grovt.
  3. 3I mellomtiden, kok opp en liten kjele med vann. Tilsett bygg, og la det småkoke til det er oppblåst og mørt, 20 til 25 minutter. Sil av vannet og skyll under kaldt vann. (Bygget kan lages og oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 dager på forhånd.)
  4. 4Bruk en skarp kniv til å fjerne skallet og det hvite laget fra grapefruktene. Kutt grapefruktene i biter, og fjern frøene.
  5. 5Visp sammen eddik, sjalottløk, sennep, honning, 1/2 teskje salt og et par kverninger pepper i en middels stor bolle. Hell langsomt i oljen under konstant visping, til det er godt blandet til en vinaigrette.
  6. 6Bruk en 3-liters rettsidet høyglassbolle til én stor salat, eller fire 16-unse brede glasskrukker til fire individuelle salater. Legg et lag med halvparten av mesclun, og deretter i separate lag: grapefrukten, rosenkålene, bygget, rødbetene og resten av mesclun. Strø valnøttene og granateplekjerner på toppen.
  7. 7Hvis du lager én salat, før servering, overfør den til en stor bolle, vend den med vinaigretten, og smak til med salt og pepper. Hvis du lager fire salater, tilsett vinaigretten i hver krukke, smak til med salt og pepper, dekk med lokk og rist for å dekke salaten godt.