Rødris-salat med pekannøtter, fennikel og urter

Rødris-salat med pekannøtter, fennikel og urter

Oppdag en frisk og smakfull rødris salat med pekannøtter, fennikel og friske urter. Perfekt som forrett eller lett måltid på varme dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp rødt ris
  • 1 liten fennikelfrø, veldig tynt skåret
  • 1/4 middels rød løk, tynne skiver
  • 3 ss fersk limejuice, delt
  • 2/3 kopp pekannøtter, delt
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1/2 kopp korianderblader og finhakkede, møre stilker
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • Ristet pistasj- eller mandelolje (til servering; valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Kok ris i henhold til pakkens anvisninger. Fordel på et stekebrett med kant; la det avkjøle. I mellomtiden, vend fennikel og løk med 2 spiseskjeer limejuice i en stor bolle og la det stå, vend gjerne på det av og til, til limejuicen nesten er helt absorbert, ca. 10–15 minutter. Hakk 1/3 kopp pekannøtter grovt; finhakk resten av nøttene. Stek i olivenolje i en liten kjele over middels lav varme til de er gylne, ca. 5–10 minutter. La det avkjøle. Tilsett ris og pekannøtter i fennikelforblandingen sammen med resten av limejuicen og vend forsiktig. Rør inn koriander med forsiktighet; smak til med salt og pepper. Server med en skvett pistachioolje, hvis ønskelig. Forberedelse: Risesalat (uten koriander) kan oppbevares i kjøleskap i opptil 1 dag. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før servering.
  2. 2Kok ris i henhold til pakkens anvisninger. Fordel på et stekebrett med kant; la det avkjøle.
  3. 3I mellomtiden, vend fennikel og løk med 2 spiseskjeer limejuice i en stor bolle og la det stå, vend gjerne på det av og til, til limejuicen nesten er helt absorbert, ca. 10–15 minutter.
  4. 4Hakk 1/3 kopp pekannøtter grovt; finhakk resten av nøttene. Stek i olivenolje i en liten kjele over middels lav varme til de er gylne, ca. 5–10 minutter. La det avkjøle.
  5. 5Tilsett ris og pekannøtter i fennikelforblandingen sammen med resten av limejuicen og vend forsiktig. Rør inn koriander med forsiktighet; smak til med salt og pepper. Server med en skvett pistachioolje, hvis ønskelig.
  6. 6Forberedelse: Risesalat (uten koriander) kan oppbevares i kjøleskap i opptil 1 dag. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før servering.