Krydret eplekake

Krydret eplekake

Lær hvordan du lager en deilig krydret eplekake med denne enkle oppskriften. Perfekt for høst og vinter. Enkel å lage for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. Koking spray
  • 2. 2/3 kopp hvetemel (all-purpose)
  • 3. 1/3 kopp sammalt hvete-mel
  • 4. 1 teskje bakepulver
  • 5. 3/4 teskje malt kanel
  • 6. 1/2 teskje kosher-salt
  • 7. 3/4 kopp sukker
  • 8. 2 store egg, romtempererte
  • 9. 1/2 kopp usøtet, glatt eplesaus
  • 10. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt
  • 11. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 12. 1 middels stor Granny Smith-apple, skrelt, kjernet og skåret i 1/2-tommers biter

Fremgangsmåte

  1. 11. Juster et ovnrack til midtposisjon. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray bunnen og sidene av en rund kakeform med 23 cm i diameter med kokespray. Legg et rundt stykke bakepapir i bunnen og spray med kokespray igjen.
  2. 22. Bland hvetemel, sammalt hvete, bakepulver, kanel og 1/2 teskje salt i en middels stor bolle, og visp for å blande alle ingrediensene.
  3. 33. Bland sukker og egg i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, og pisk til det er lyst gult, ca. 1 minutt. Tilsett eplesaus, smør og vanilje, og pisk til det er godt blandet. Tilsett melet i to omganger og pisk til det er innarbeidet. Vend inn eplene forsiktig, og hell røren i den forberedte kakeformen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45–55 minutter. La kaken avkjøle helt i formen på en rist. Vend den ut på et serveringsfat. Skjær i skiver og server.