Aprikosgrøt med smuldredeig
Lær hvordan du lager en deilig apricot cobbler med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommerens frukt eller når du ønsker en søt dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 lb ferske aprikoser, kjernet og skåret i 1/2-tommers båter
- 2. 7 spiseskjeer sukker
- 3. 1 spiseskje hvetemel
- 4. 1 1/2 teskjeer fersk sitronsaft
- 5. 3/4 til 1/4 teskje mandelessens
- 6. 3/4 kopp hvetemel
- 7. 3/4 teskje bakepulver
- 8. 1/4 teskje natron
- 9. 1/4 teskje salt
- 10. 3 teskjeer sukker
- 11. 2 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skåret i biter
- 12. 1/2 kopp kulturmelk, godt ristet
Fremgangsmåte
- 11. Lag fyllet: Bland alle fylleingredienser godt sammen i en 23 cm stor glass- eller keramikkpajefat, og la det stå til det er saftig, ca. 30 minutter.
- 22. Forvarm ovnen til 200°C.
- 33. Lag toppingen: Sikt sammen mel, bakepulver og natron, salt, og 1 teskje sukker i en bolle.
- 44. Bland inn smør med fingertuppene eller en paiblander til blandingen ligner grovt mel.
- 55. Rør inn kulturmelk med en gaffel akkurat til det er blandet (ikke overarbeid deigen).
- 66. Ha klattvis store skjeer med deig over fyllet, og la det være mellomrom slik at toppingen kan utvide seg.
- 77. Strø over de resterende 2 teskjeene sukker.
- 88. Stek cobbelen midt i ovnen til frukten er myk og toppingen er gyllen, ca. 30 minutter.
- 99. La den avkjøle litt, ca. 15 minutter, og server den varm.