Aprikosgrøt med smuldredeig

Aprikosgrøt med smuldredeig

Lær hvordan du lager en deilig apricot cobbler med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommerens frukt eller når du ønsker en søt dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 lb ferske aprikoser, kjernet og skåret i 1/2-tommers båter
  • 2. 7 spiseskjeer sukker
  • 3. 1 spiseskje hvetemel
  • 4. 1 1/2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 5. 3/4 til 1/4 teskje mandelessens
  • 6. 3/4 kopp hvetemel
  • 7. 3/4 teskje bakepulver
  • 8. 1/4 teskje natron
  • 9. 1/4 teskje salt
  • 10. 3 teskjeer sukker
  • 11. 2 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skåret i biter
  • 12. 1/2 kopp kulturmelk, godt ristet

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag fyllet: Bland alle fylleingredienser godt sammen i en 23 cm stor glass- eller keramikkpajefat, og la det stå til det er saftig, ca. 30 minutter.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C.
  3. 33. Lag toppingen: Sikt sammen mel, bakepulver og natron, salt, og 1 teskje sukker i en bolle.
  4. 44. Bland inn smør med fingertuppene eller en paiblander til blandingen ligner grovt mel.
  5. 55. Rør inn kulturmelk med en gaffel akkurat til det er blandet (ikke overarbeid deigen).
  6. 66. Ha klattvis store skjeer med deig over fyllet, og la det være mellomrom slik at toppingen kan utvide seg.
  7. 77. Strø over de resterende 2 teskjeene sukker.
  8. 88. Stek cobbelen midt i ovnen til frukten er myk og toppingen er gyllen, ca. 30 minutter.
  9. 99. La den avkjøle litt, ca. 15 minutter, og server den varm.