Regnbuecupcakes

Regnbuecupcakes

Lær hvordan du lager rainbow cupcakes med denne enkle oppskriften. Perfekt til bursdager, fest eller som en fargerik godbit. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 2 ½ kopper hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • ½ teskje natron
  • ½ teskje salt
  • ½ kopp melk
  • ½ kopp vegetabilsk olje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • ½ kopp smør
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 3 egg, romtempererte
  • Rødfarging
  • Blåfarging
  • Grønnfarging
  • Gul farge

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Kled to 12-koppers muffinsformer med papirformer. Rør sammen mel, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Visp sammen melk, vegetabilsk olje og vaniljeekstrakt i en separat bolle til det er jevnt blandet; sett til side.
  2. 2Pisk smør og sukker med en elektrisk mikser i en stor bolle til det er lyst og luftig. Blandingen skal være merkbart lysere i fargen. Tilsett ett og ett romtempererte egg, og la hvert egg blande seg inn i smørblandingen før du tilsetter det neste. Hell i melblandingen vekselvis med melkeblandingen, og rør forsiktig til alt er akkurat blandet.
  3. 3Del kakerøren i fire separate boller. Tilsett noen dråper konditorfarge i én bolle av røren og rør; tilsett mer farge om nødvendig for å oppnå ønsket nyanse. Gjenta med de resterende fargene og bollene.
  4. 4Bruk en annen skje for hver farge, og legg en liten skje med hver farge i muffinsformene, til de er 1/2 til 3/4 fulle. Ikke rør i røren etter at den er lagt i formene. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, omtrent 15 til 20 minutter.