
Eggs Florentine
lær hvordan du lager eggs florentine med vår enkle oppskrift. perfekt for en sunn og smakfull frokost eller brunch.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- Vegetabilsk oljespray til steking
- 4 tynne skiver prosciutto
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 liten løk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 5 kopper (ca. 150 g) babyspinat
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 3/4 kopp kremfløte
- 2/3 kopp revet Pecorino Romano
- 1 spiseskje kosher salt, pluss ekstra til smaksetting
- Nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje fersk sitronjuice
- 4 egg, romtempererte
- 2 store tomater, trimmet og skåret i 2,5 cm tykke skiver
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Sett et ovnsstativ i midten av ovnen. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Spray et bakepapirkledd stekebrett med vegetabilsk oljespray.
- 3Legg skivene av prosciutto i ett lag på det forberedte stekebrettet og stek til de er sprø, ca. 6 til 8 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl helt før du smuldrer dem i små biter.
- 4Varm opp olivenoljen i en middels stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk og kok, rør jevnlig, til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og kok til den er duftende, ca. 30 sekunder. Tilsett spinat og muskatnøtt og kok til spinaten har visnet, ca. 1 til 2 minutter. Rør inn fløten og la blandingen småkoke. Kok under omrøring av og til til blandingen tykner litt, ca. 5 minutter. Ta pannen av varmen og rør inn osten. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 5Fyll en liten kjele med 7,5 cm vann. Tilsett 1 ss salt og sitronsaft. La vannet småkoke over middels varme. Knekk et egg i en liten bolle, pass på at eggeplommen ikke går i stykker. Skyv forsiktig egget ned i vannet. Bruk en tresleiv og rør forsiktig rundt egget for å hindre at det flyter opp. Kok i 2 til 2 ½ minutter til hviten har stivnet og eggeplommen fortsatt er myk. Bruk en hullsleiv og ta egget opp av vannet, la det renne av på kjøkkenpapir. Gjenta med resten av eggene.
- 6For å servere, legg en tomatskive på hver salattallerken og krydre med salt og pepper. Skje en fjerdedel av spinatsausen over tomatskiven. Topp med et posjert egg og dryss over smuldrende prosciutto. Server varm.
- 7Kok's notat: De posjerte eggene kan lages på forhånd hvis de oppbevares i vann og kjøles ned. Varm opp ved å legge dem i småkokende vann i 30 sekunder.