Tunamelt

Tunamelt

Lær hvordan du lager en smakfull tuna melt, perfekt for en rask lunsj eller middag. En enkel oppskrift på en klassisk sandwich med tunfisk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 engelske muffins, delt i to, eller 4 skiver surdeigsbrød, rugbrød eller fullkornsbrød
  • 2. 2 spiseskjeer majones, ferdiglaget (valgfritt)
  • 3. 1 oppskrift tunfiskrøre, oppskrift følger
  • 4. 1 kopp revet skarp gårdsost Cheddar
  • 5. To bokser á 170 gram med hvitfisk-tunfisk i vann, drenert
  • 6. 2 spiseskjeer finhakket selleri
  • 7. 2 spiseskjeer finhakket rød løk, bløtlagt i kaldt vann i 5 minutter og drenert
  • 8. 1 teskje finhakket flatbladpersille
  • 9. 1/3 kopp majones, ferdiglaget
  • 10. 1 spiseskje fullkorns sennep
  • 11. Nykvernet svart pepper
  • 12. Ferskpresset sitronjuice, etter smak (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm grillen og plasser risten omtrent 10–13 centimeter fra varmekilden.
  2. 22. Fordel brødet på et bakepapirkledd stekebrett og rist det. Smør de ristet muffinsene eller brødet med majones, hvis du bruker det. Topp med tunfiskrøre og deretter den revne osten. Sett stekebrettet under grillen og varm i 3 til 5 minutter, til osten har smeltet. Server umiddelbart.
  3. 33. I en liten blandebolle knuser du tunfisken med en gaffel. Vend inn selleri, løk og persille. Tilsett majones, sennep og krydre med pepper etter smak. Rør godt sammen. Tilsett sitronsaft, hvis du bruker det.