Carne Asada-tacos

Carne Asada-tacos

Lær hvordan du lager deilige carne asada tacos med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrilling og meksikansk festmat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ½ pund benfri storfe av toppsirloin, skåret i tynne, bitestørrelse skiver
  • ½ teskje salt
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • knust rød pepper etter smak
  • 1 lime
  • 1 (28 unse) boks tomatillos
  • 2 ferske jalapeñopepper, uten frø
  • 4 spiseskjeer rapsolje, delt opp i porsjoner
  • 1 (10,5 unse) boks storfebuljong
  • 12 mais tortillas (6 tommer)
  • ½ stor løk, hakket
  • 2 tomater, hakket
  • 1 avokado - skrelt, uten stein og skivet
  • 1 bunt fersk koriander, hakket
  • 1 sitron

Fremgangsmåte

  1. 1Legg skivet kjøtt i en grunn skål, og krydre med salt, svart pepper og knust rød pepper. Press limesaften over kjøttet, og vend det forsiktig slik at det blir jevnt dekket. Dekk til, og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
  2. 2I en blender eller food processor, kombiner tomatillo og jalapeño. Kjør til en jevn puré i 15 til 20 sekunder, eller til den er tykk. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Hell forsiktig inn tomatilloblandingen. Kok, og rør ofte, i 5 minutter. Rør inn storfebuljong. Senk varmen, og la det småkoke i 20 til 30 minutter, eller til blandingen dekker en skje. Overfør blandingen til et serveringsfat.
  3. 3Varm opp en spiseskje olje i en stor stekepanne over høy varme. Rør inn en tredjedel av storfen, og stek i 1 minutt. Overfør til et serveringsfat. Gjenta med resten av storfen. I mellomtiden, varm tortillalefser i ovnen eller i mikrobølgeovnen etter pakkeinstruksjonene.
  4. 4For å servere, legg to tortillalefser oppå hverandre. Tilsett ønsket mengde kjøtt, og skje over litt tomatilloblanding. Topp med løk, tomater, avocado og koriander. Pynt med en sitronbåt, som skal presses over tacoen før den spises.