Bryst av okse som er brakt i gryte og kokt mørt
Lær hvordan du lager en mørt og smakfull braised beef brisket. Perfekt for helgen eller spesielle anledninger. Enkel oppskrift med steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 bokser storfekraft (consommé)
- 2. 1 1/2 kopper soyasaus
- 3. 1/2 kopp fersk sitronjuice
- 4. 2 spiseskjeer flytende røyk
- 5. 5 fedd hvitløk, hakket
- 6. 4,5 kg storfe brisket
- 7. Ferdiglaget barbecue-saus, til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. Bland storfeconsommé, soyasaus, sitronsaft, flytende røyk og hvitløk i en stor stekeform (engangs er helt i orden). Legg brisketen i marinaden, med fett-siden opp. Dekk tett med aluminiumsfolie. Mariner i kjøleskapet i 24 til 48 timer.
- 22. Når det er klart for å koke, forvarm ovnen til 150°C (300°F).
- 33. Kok brisketen i den folie-dekkede formen til den er mør og kan deles med gaffel, omtrent 40 minutter per pund (6 til 7 timer). Overfør til et skjærebrett, skjær mot fibrene, og legg skivene tilbake i kokevæsken. Server umiddelbart, med skje over saften. (Barbequesaus kan brukes, hvis ønskelig.)
- 44. Du kan oppbevare formen i kjøleskapet i opptil 2 dager, eller fryse den til senere bruk. Hvis det samler seg fett som stivner på toppen, fjern og kast det.
- 55. Brisket er flott med potetmos, med saften skje over. Det er også godt i en sandwich med smeltet ost.