Bryst av okse som er brakt i gryte og kokt mørt

Bryst av okse som er brakt i gryte og kokt mørt

Lær hvordan du lager en mørt og smakfull braised beef brisket. Perfekt for helgen eller spesielle anledninger. Enkel oppskrift med steg-for-steg guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 bokser storfekraft (consommé)
  • 2. 1 1/2 kopper soyasaus
  • 3. 1/2 kopp fersk sitronjuice
  • 4. 2 spiseskjeer flytende røyk
  • 5. 5 fedd hvitløk, hakket
  • 6. 4,5 kg storfe brisket
  • 7. Ferdiglaget barbecue-saus, til servering, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland storfeconsommé, soyasaus, sitronsaft, flytende røyk og hvitløk i en stor stekeform (engangs er helt i orden). Legg brisketen i marinaden, med fett-siden opp. Dekk tett med aluminiumsfolie. Mariner i kjøleskapet i 24 til 48 timer.
  2. 22. Når det er klart for å koke, forvarm ovnen til 150°C (300°F).
  3. 33. Kok brisketen i den folie-dekkede formen til den er mør og kan deles med gaffel, omtrent 40 minutter per pund (6 til 7 timer). Overfør til et skjærebrett, skjær mot fibrene, og legg skivene tilbake i kokevæsken. Server umiddelbart, med skje over saften. (Barbequesaus kan brukes, hvis ønskelig.)
  4. 44. Du kan oppbevare formen i kjøleskapet i opptil 2 dager, eller fryse den til senere bruk. Hvis det samler seg fett som stivner på toppen, fjern og kast det.
  5. 55. Brisket er flott med potetmos, med saften skje over. Det er også godt i en sandwich med smeltet ost.