
Creolsaus med gule paprika
oppskrift på creole saus med gule paprika. perfekt til kjøtt, fisk eller som saus. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 mellomstore løk, hakket
- 2. 1 gul paprika, hakket
- 3. 1 selleristang, hakket
- 4. 4 hvitløksfedd, finhakket
- 5. 2 spiseskjeer olivenolje
- 6. en boks på 28 til 32 unser plommetomater, drenert og hakket
- 7. 1 kopp kyllingbuljong
- 8. 1 teskje finhakket fersk timian
Fremgangsmåte
- 11. I en tykk kjele kok løk, paprika, selleri og hvitløk i olje over moderat lav varme, og rør av og til, til sellerien er myk. Tilsett tomater, buljong og timian, og la sausen småkoke i 25 minutter, eller til det meste av væsken har fordampet. Krydre sausen med salt og pepper. Sausen kan forberedes én dag i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
- 22. I en tykk kjele kok løk, paprika, selleri og hvitløk i olje over moderat lav varme, og rør av og til, til sellerien er myk. Tilsett tomater, buljong og timian, og la sausen småkoke i 25 minutter, eller til det meste av væsken har fordampet. Krydre sausen med salt og pepper. Sausen kan forberedes én dag i forveien og oppbevares kjølig, dekket.