BBQ kyllingquesadilla med røkt tomatrelish og kulturmelk-dressing

BBQ kyllingquesadilla med røkt tomatrelish og kulturmelk-dressing

oppskrift på smakfull bbq kylling quesadilla fylt med røkt tomatrelish og kremet kulturmelk dressing, perfekt for sommergrillen

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 kyllinglår, uten bein (ca. 450 gram), skinn fjernet
  • 3 kopper Mesa BBQ-saus eller ferdigkjøpt, delt
  • Salt og nykvernet pepper
  • 24 (15 cm) mel tortillas
  • 2 kopper revet Monterey Jack-ost
  • 2 kopper revet hvit cheddarost
  • 1 stor rød løk, tynnsnittet
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 2 spiseskjeer ancho-chili pulver
  • 8 kalde, røkte plommetomater, grovhakket
  • 1/2 serrano-chili, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 1/4 kopp grovhakket koriander
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1/4 kopp rømme
  • 3/4 kopp kulturmelk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 spiseskjeer finhakket rød løk
  • 2 spiseskjeer fersk limesaft
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser i en middels stor ildfast form. Hell over 2 kopper barbecue-saus og la marinere i 2 timer i kjøleskapet. Ta ut kyllingen av marinaden, krydre med salt og pepper etter smak og grill i 7 til 8 minutter på hver side, eller til den er mør og gjennomstekt. Overfør kyllingen til en tallerken og la den avkjøle. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Når kyllingen er kald nok til å håndteres, skjær den i skiver. Vend inn den reserverte koppen med barbecue-saus. Legg 8 tortillalefser på en flat overflate og dryss med 2 spiseskjeer av hver av ostene og løkskivene. Topp med litt kylling. Legg en ny tortilla oppå og gjenta prosessen. Topp med de resterende 8 tortillalefsene. Pensle toppen av tortillalefsene med olje og dryss over chili pulver. Legg tortillalefsene på et lett oljet stekebrett og stek i 5 til 7 minutter, eller til de er gyldne og osten har smeltet.
  2. 2For den røkte tomatsalsaen: Bland alle ingrediensene godt sammen og krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 3For smørmelkdressingen: Bland alle ingrediensene godt sammen og krydre med salt og pepper etter smak.
  4. 4Til servering: Plasser en quesadilla på hver tallerken og del den i fire deler. Topp med en klatt salsa og drypp over smørmelkdressingen.