
Grillet hyse-rull
oppskriften på grillet torsk med rulle er perfekt for en enkel og smakfull middag. lær hvordan du tilbereder denne deilige retten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper maismel
- 2. 1/4 teskje ungarsk hot paprika
- 3. Svart pepper
- 4. Rapsolje til steking
- 5. 170 gram torskefilet
- 6. 2 kopper melk
- 7. 1 Snowflake-bolle, delt, oppskrift følger
- 8. 1 salatblad
- 9. Raskt syltede rødløk, til servering, oppskrift følger
- 10. Tartar-saus, til servering, oppskrift følger
- 11. Coleslaw, til servering, oppskrift følger
- 12. 1 spiseskje honning
- 13. 3 kopper varmt vann (ca. 32-43°C)
- 14. 3 spiseskjeer gjær
- 15. 4 kopper hvetemel med høyt gluteninnhold
- 16. 1/8 kopp rapsolje
- 17. 1 3/4 spiseskjeer salt
- 18. 4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 19. 3/4 kopp eplesidereddik
- 20. 2 spiseskjeer sukker
- 21. 1 spiseskje salt
- 22. 2 mellomstore rødløk, skivet
- 23. 2 kopper majones
- 24. 1/2 kopp søt sylteagurk, drenert for så mye væske som mulig
- 25. 1/4 kopp finrevet gulrot
- 26. 1 spiseskje sukker, eller etter smak
- 27. 2 teskjeer svart pepper
- 28. 1/2 kopp revet gulrot (ca. 1 mellomstor)
- 29. 1/2 medium grønnkål, grovhakket
- 30. 1/2 medium lilla kål, grovhakket
- 31. 2 kopper majones
- 32. 1/2 kopp eplesidereddik
- 33. 3 spiseskjeer sukker
- 34. Svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Visp sammen maismelet, paprikaen og litt pepper i en bolle.
- 22. Varm opp en støpejernspanne på middels høy til høy varme og tilsett flere spiseskjeer olje. Dypp torskestykkene i melken, og vend dem deretter i maismelet for å dekke. Legg torskestykkene i pannen og stek til de er gyldne og sprø, snu én gang, ca. 2 minutter på hver side. Ta dem ut og legg dem på den nederste halvdelen av en snøfnuggbrød. Topp med salat, hurtigpicklet rødløk og tartarsaus. Server med coleslaw.
- 33. Ha honningen i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Tilsett det varme vannet og gjæren, og la det stå i 2 til 3 minutter. Tilsett hvetemelet med høyt gluteninnhold og bland på høy hastighet til det er glatt. La det heve til det er doblet i størrelse. Tilsett oljen, saltet og hvetemelet, litt etter litt, og bland til en ball dannes på eltekroken.
- 44. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius og dekk et stekebrett med bakepapir.
- 55. Legg deigen på en melet arbeidsflate og del den i ti til tolv deigboller på ca. 140 gram hver. Elt og trill ut til ruller. Legg rullene på det forberedte stekebrettet og la dem heve i 10 minutter. Trykk dem forsiktig ned og strø over litt hvetemel. Stek til de er gyldne og myke, ca. 18 til 22 minutter. Rullene kan brukes varme rett ut av ovnen.
- 66. Bland sammen eddik, sukker, salt og 1 kopp vann i en bolle; rør godt. Tilsett løken. Sett i kjøleskapet i 2 timer.
- 77. Rør sammen majones, relish, gulrot, sukker og svart pepper i en bolle. Sett i kjøleskapet til det skal brukes.
- 88. Ha gulrot, grønnkål og rødkål i en stor bolle og bland godt. I en separat bolle, bland majones, eddik, sukker og litt svart pepper; bland godt. Hell dressingen over coleslawen og vend godt. Sett i kjøleskapet til det skal brukes.