Stekt kylling og bacon-innpakkede lady-äppler

Stekt kylling og bacon-innpakkede lady-äppler

Lær hvordan du lager deilige bakt kylling med bacon-innpakkede lady-apper. En smakfull og enkel rett for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 8 tynne skiver bacon (fra en ½-punds pakke)
  • 2. 12 lady-äppler (ca. 1 til 2 tommer i diameter)
  • 3. 6 kyllinglår (2 lb; med skinn og bein)
  • 4. ½ teskje salt
  • 5. ½ teskje svart pepper
  • 6. 1 kopp upåvirket eplemost
  • 7. ½ kopp eplesidereddik
  • 8. 2 kvister fersk marjoraan pluss 2 teskjeer hakket fersk marjoraan, eller etter smak
  • 9. 1 spiseskje kald usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 200°C.
  2. 2Kok bacon i en 30 cm tykkbunnet stekepanne over moderat varme, snu en gang, til kantene er lett brune, men baconet fortsatt er fleksibelt (det vil fortsette å koke i ovnen), totalt 6 til 8 minutter.
  3. 3Overfør til tørkepapir for å renne av, og la fettet bli igjen i pannen.
  4. 4Mens baconet koker, kjern ut eplene, om ønskelig, fra bunnen med spiss ende av en grønnsaksskreller eller en liten kniv, og la stilkene være intakte.
  5. 5Pakk en skive bacon rundt hver av de 8 eplene, og fest endene ved å stikke gjennom stilken eller bruk en halv trepinne.
  6. 6Pensle en liten ildfast form på ca. 3 liter (ca. 33 x 23 cm) med litt baconfett, og legg eplene i formen.
  7. 7Stek, uten lokk, i 10 minutter.
  8. 8I mellomtiden, tørk kyllingen godt og krydre med salt og pepper.
  9. 9Varm baconfettet i pannen over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende, og stek deretter kyllingen, snu en gang, til den er brunet, ca. 8 minutter totalt.
  10. 10Bruk tang for å flytte kyllingen over i formen, og juster noen av eplene slik at kyllingen får plass i bunnen av formen.
  11. 11Stek uten lokk i 5 minutter.
  12. 12Mens kyllingen steker, hell av fettet fra pannen og tilsett eplecider, eddik og timiankvister.
  13. 13Kok opp, rør og skrap opp brune biter, til sausen er redusert til omtrent halvparten (ca. ¾ kopp), ca. 5 minutter.
  14. 14Sil sausen gjennom en finmasket sikt over en målebeger, og press ut og kast eventuelle faste stoffer.
  15. 15Tilsett smør og hakket timian i sausen, og rør til smøret er smeltet.
  16. 16Hell sausen over kyllingen og eplene, og fortsett å steke uten lokk til kyllingen er gjennomkokt og eplene er møre, ca. 20 minutter til.
  17. 172. Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 200°C.
  18. 183. Kok bacon i en 30 cm tykkbunnet stekepanne over moderat varme, snu en gang, til kantene er lett brune, men baconet fortsatt er fleksibelt (det vil fortsette å koke i ovnen), totalt 6 til 8 minutter.
  19. 19Overfør til tørkepapir for å renne av, og la fettet bli igjen i pannen.
  20. 204. Mens baconet koker, kjern ut eplene, om ønskelig, fra bunnen med spiss ende av en grønnsaksskreller eller en liten kniv, og la stilkene være intakte.
  21. 21Pakk en skive bacon rundt hver av de 8 eplene, og fest endene ved å stikke gjennom stilken eller bruk en halv trepinne.
  22. 225. Pensle en liten ildfast form på ca. 3 liter (ca. 33 x 23 cm) med litt baconfett, og legg eplene i formen.
  23. 23Stek, uten lokk, i 10 minutter.
  24. 246. Mens kyllingen steker, hell av fettet fra pannen og tilsett eplecider, eddik og timiankvister.
  25. 25Kok opp, rør og skrap opp brune biter, til sausen er redusert til omtrent halvparten (ca. ¾ kopp), ca. 5 minutter.
  26. 26Sil sausen gjennom en finmasket sikt over en målebeger, og press ut og kast eventuelle faste stoffer.
  27. 27Tilsett smør og hakket timian i sausen, og rør til smøret er smeltet.
  28. 28Hell sausen over kyllingen og eplene, og fortsett å steke uten lokk til kyllingen er gjennomkokt og eplene er møre, ca. 20 minutter til.