
"Den perfekte" ovnsbakte grønnsaker
Lær å lage perfekt roastede grønnsaker med denne enkle oppskriften. Passer som tilbehør til enhver middag, enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 til 8 mellomstore gulrøtter
- 2. 450 gram jumboasparges
- 3. 450 gram store cipollini-løk, skrellet og delt gjennom roten
- 4. 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, mer til å dryppe med
- 5. 3/4 pund shiitakesopp, stilker fjernet og delt i fire
- 6. Finmalt havsalt, helst grått salt
- 7. Nykvernet svart pepper
- 8. 1/4 kopp skivet hvitløk
- 9. 1 spiseskje finhakket fersk timian
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 450 grader F.
- 22. Kutt gulrøttene diagonalt først, deretter rett. Kutt av endene på aspargesen, og skrap av endene deres.
- 33. I en kjele, kok opp 1 gallon saltet vann. Tilsett løk, la koke i 2 minutter, deretter tilsett gulrøtter og asparges, og kok i ytterligere 2 minutter. Fjern alt med en hullsleiv og la renne av i en sil. Raskt fordel grønnsakene på et bakepapirkledd stekebrett og sett i kjøleskapet i 5 til 10 minutter for å sette fargen.
- 44. Varm opp 1/4 kopp olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett soppen i ett lag og kok til den er godt karamellisert på den første siden, ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper. Snu soppen en gang, og bruk en hullsleiv til å ta soppen opp og legge den på tallerkenen.
- 55. I en stekepanne eller ildfast form, over middels høy varme, tilsett resten av 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje, løk og gulrøtter. La karamellisere i 2 minutter, og mens de koker, kutt aspargesen i tredjedeler. Krydre gulrøtter og løk med salt og pepper. Tilsett soppen i pannen sammen med gulrøtter og løk. Tilsett asparges og hvitløk i pannen.
- 66. Drypp med mer olivenolje, hvis ønskelig, og sett pannen i ovnen. Stek til grønnsakene er middels brune, ca. 20 minutter. Ta pannen ut av ovnen og sett den på komfyren over høy varme. Tilsett frisk timian ved å drysse den over, la den crackle, og bland inn.
- 77. Grønnsakene kan kokes ferdig og stå i romtemperatur på dette tidspunktet i opptil 2 timer. Varm opp igjen når det trengs.