"Den perfekte" ovnsbakte grønnsaker

"Den perfekte" ovnsbakte grønnsaker

Lær å lage perfekt roastede grønnsaker med denne enkle oppskriften. Passer som tilbehør til enhver middag, enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 til 8 mellomstore gulrøtter
  • 2. 450 gram jumboasparges
  • 3. 450 gram store cipollini-løk, skrellet og delt gjennom roten
  • 4. 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, mer til å dryppe med
  • 5. 3/4 pund shiitakesopp, stilker fjernet og delt i fire
  • 6. Finmalt havsalt, helst grått salt
  • 7. Nykvernet svart pepper
  • 8. 1/4 kopp skivet hvitløk
  • 9. 1 spiseskje finhakket fersk timian

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 450 grader F.
  2. 22. Kutt gulrøttene diagonalt først, deretter rett. Kutt av endene på aspargesen, og skrap av endene deres.
  3. 33. I en kjele, kok opp 1 gallon saltet vann. Tilsett løk, la koke i 2 minutter, deretter tilsett gulrøtter og asparges, og kok i ytterligere 2 minutter. Fjern alt med en hullsleiv og la renne av i en sil. Raskt fordel grønnsakene på et bakepapirkledd stekebrett og sett i kjøleskapet i 5 til 10 minutter for å sette fargen.
  4. 44. Varm opp 1/4 kopp olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett soppen i ett lag og kok til den er godt karamellisert på den første siden, ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper. Snu soppen en gang, og bruk en hullsleiv til å ta soppen opp og legge den på tallerkenen.
  5. 55. I en stekepanne eller ildfast form, over middels høy varme, tilsett resten av 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje, løk og gulrøtter. La karamellisere i 2 minutter, og mens de koker, kutt aspargesen i tredjedeler. Krydre gulrøtter og løk med salt og pepper. Tilsett soppen i pannen sammen med gulrøtter og løk. Tilsett asparges og hvitløk i pannen.
  6. 66. Drypp med mer olivenolje, hvis ønskelig, og sett pannen i ovnen. Stek til grønnsakene er middels brune, ca. 20 minutter. Ta pannen ut av ovnen og sett den på komfyren over høy varme. Tilsett frisk timian ved å drysse den over, la den crackle, og bland inn.
  7. 77. Grønnsakene kan kokes ferdig og stå i romtemperatur på dette tidspunktet i opptil 2 timer. Varm opp igjen når det trengs.