Zucchini- og olivmosede poteter

Zucchini- og olivmosede poteter

oppskrift på kremete zucchinimosede poteter med oliven, perfekt som tilbehør til sommermåltidet eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ½ pund kokte poteter
  • 1 unse tørkede tomater (ca. ½ kopp)
  • 2 pund zucchini (ca. 4 mellomstore)
  • 10 Kalamata- eller andre saltede svarte oliven
  • 4 hvitløksfedd
  • 2 teskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell og del potetene i kvarte. I en kjele dekker du potetene med kaldt, saltet vann, ca. 5 cm over potetene, og lar dem småkoke til de er akkurat møre, ca. 25 minutter. Tilsett tomater og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Sil av grønnsakene i en sil, og overfør potetene til en stor bolle og tomatene til et skjærebrett. Mos potetene med en potetstapper og hold dem varme, dekket. Skjær tomatene i tynne julienne-strimler. Med de største hullene på et firesidet rivjern, riv squash. Fjern steinene fra oliven og skjær dem i tynne julienne-strimler. Finhakk hvitløk. Varm opp oljen i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme til den er varm, men ikke røykende. Surr hvitløk under omrøring til den er gyllen. Tilsett tomater, squash, oliven, salt og pepper etter smak, og stek under omrøring til squashen er akkurat mør, ca. 3 minutter. Rør inn squash-blandingen i potetene til alt er godt blandet, og smak til med salt og pepper. Potetene kan forberedes én dag i forveien, dekk til og oppbevares i kjøleskap. Varm opp potetene, dekket, i ovn på 175°C i ca. 30 minutter.
  2. 2Skrell og del potetene i kvarte. I en kjele dekker du potetene med kaldt, saltet vann, ca. 5 cm over potetene, og lar dem småkoke til de er akkurat møre, ca. 25 minutter. Tilsett tomater og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Sil av grønnsakene i en sil, og overfør potetene til en stor bolle og tomatene til et skjærebrett. Mos potetene med en potetstapper og hold dem varme, dekket. Skjær tomatene i tynne julienne-strimler.
  3. 3Med de største hullene på et firesidet rivjern, riv squash. Fjern steinene fra oliven og skjær dem i tynne julienne-strimler. Finhakk hvitløk. Varm opp oljen i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme til den er varm, men ikke røykende. Surr hvitløk under omrøring til den er gyllen. Tilsett tomater, squash, oliven, salt og pepper etter smak, og stek under omrøring til squashen er akkurat mør, ca. 3 minutter.
  4. 4Rør inn squash-blandingen i potetene til alt er godt blandet, og smak til med salt og pepper. Potetene kan forberedes én dag i forveien, dekk til og oppbevares i kjøleskap. Varm opp potetene, dekket, i ovn på 175°C i ca. 30 minutter.