Kullgrillet indrefilet med potetmos og salsa verde
Lær hvordan du lager saftig chargrilled sirloin servert med kremet mospuré og frisk salsa verde. Perfekt for en smakfull hovedrett til sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 poteter, skrellet
- salt
- 1 ½ oz. smør
- ½ teskje nykvernet svart pepper
- ½ kopp lett krem, varm
- 4 stk. 8 oz. tykke entrecôtebiffer
- olivenolje
- 4 spiseskjeer demi-glace, oppvarmet
- ½ bunt flatbladet persille
- 3 egg, hardkokte
- 10 ansjoser
- 4 fedd hvitløk
- 2 skiver brød, uten skorpe, bløtlagt i melk og forsiktig vasket opp
- 2 spiseskjeer kapers
- 1 ½ oz. parmesanost
- 5 spiseskjeer olivenolje
- saften av 5 sitroner
- salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For å lage potetmos, legg potetene i en kjele og dekk dem med kaldt vann. Tilsett salt, hvis ønskelig, og kok opp. Dekk til og la småkoke i 20–25 minutter, eller til de er møre. Sil av vannet og legg potetene tilbake i kjelen. Sett kjelen tilbake på svak varme og la den og potetene tørke i 1 minutt. Ta kjelen av varmen og mos potetene med en potetmoser. Tilsett smør og pepper. Sett tilbake på svak varme. Rør kraftig med en tresleiv, og gradvis tilsett den varme fløten (eller så mye som nødvendig) til blandingen er lys og luftig. Mens potetene koker, lager du salsa verde. Bland alle ingrediensene i en food processor og kjør til en jevn pasta. Grill sirloin-biffene over åpen flamme. Sørg for at ilden har brent ned til veldig varme glør, eller skru på gassgrillen. Gni inn olivenolje og pepper på kjøttstykkene. Legg dem på grillen over ilden og stek i ca. 8–10 minutter på hver side, for en sjelden biff. Ta dem av grillen og la dem hvile på et varmt sted i 15 minutter. For å servere, legg biffen på varme tallerkener og legg den varme potetmosen ved siden av. Hell den varme demi-glace-sausen over biffen og topp med salsa verde.
- 2For å lage potetmos, legg potetene i en kjele og dekk med kaldt vann. Tilsett salt, hvis ønskelig, og kok opp. Dekk til og la småkoke i 20–25 minutter, eller til de er møre. Sil av vannet og legg potetene tilbake i kjelen. Sett kjelen tilbake på svak varme og la den og potetene tørke i 1 minutt. Ta kjelen av varmen og mos potetene med en potetmoser. Tilsett smør og pepper. Sett tilbake på svak varme. Rør kraftig med en tresleiv, og gradvis tilsett den varme fløten (eller så mye som nødvendig) til blandingen er lys og luftig.
- 3Mens potetene koker, lager du salsa verde. Bland alle ingrediensene i en food processor og kjør til en jevn pasta.
- 4Grill sirloin-biffene over åpen flamme. Sørg for at ilden har brent ned til veldig varme glør, eller skru på gassgrillen. Gni inn olivenolje og pepper på kjøttstykkene. Legg dem på grillen over ilden og stek i ca. 8–10 minutter på hver side, for en sjelden biff. Ta dem av grillen og la dem hvile på et varmt sted i 15 minutter.
- 5For å servere, legg biffen på varme tallerkener og legg den varme potetmosen ved siden av. Hell den varme demi-glace-sausen over biffen og topp med salsa verde.