Creolsk BBQ-reker

Creolsk BBQ-reker

Lær hvordan du lager creole bbq shrimp, en krydret og saftig rett perfekt for sommermiddager. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer usaltet smør
  • 2. 4 spiseskjeer peanørolje
  • 3. 2 spiseskjeer hakket hvitløk
  • 4. 2 røde eller grønne chili eller jalapeños, hakket
  • 5. 2 spiseskjeer rosmarin, hakket
  • 6. 1 spiseskje timian, hakket
  • 7. 1 spiseskje oregano, hakket
  • 8. 2 spiseskjeer basilikum, chiffonade
  • 9. 1 spiseskje paprika
  • 10. 1/4 spiseskje cayennepepper
  • 11. Salt og nykvernet pepper
  • 12. 1 sitron, saftet
  • 13. 20 reker (størrelse 16/20), med skall

Fremgangsmåte

  1. 1I en stekepanne, varm opp smør og peanøttolje. Tilsett hvitløk og stek i 2 minutter, deretter tilsett alle urter og krydder, salt, pepper og sitronsaft, og fortsett å steke i ytterligere 2 minutter. Tilsett reker og stek til de er gjennomkokte, ikke overkok.