
Rigatoni med pepperoni og mozzarella
Lær hvordan du lager en smakfull rigatoni med pepperoni og mozzarella. En enkel og rask oppskrift perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 340 gram rigatoni
- 85 gram skivet pepperoni, delt i to (ca. ¾ kopp)
- 1 løk, hakket
- 1 grønn paprika, tynne skiver
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 boks på 800 gram hele, skrellede tomater, godt knust for hånd
- 1 teskje tørket oregano
- Nykvernet pepper
- ¼ kopp revet parmesanost, samt mer til pynt
- 170 gram fersk mozzarella, i terninger (ca. 1 kopp)
- Rød pepperflak og fersk basilikum, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastaen og kok etter anvisning på pakken. Reserver 1/2 kopp kokevann, og sil av pastaen.
- 2I mellomtiden, kok pepperoni i en separat stor kjele eller en støpejernsgryte over middels varme, rør av og til, til den akkurat er sprø, ca. 5 til 7 minutter. Overfør til en tallerken med en hullsleiv. Tilsett løk, paprika og hvitløk i kjelen. Kok, rør av og til, til grønnsakene er myke, ca. 10 minutter.
- 3Tilsett 1 kopp vann, tomatene, oregano, 1/2 teskje salt og et par kverninger pepper i kjelen. Senk varmen til middels lav; la det småkoke til sausen tykner litt, ca. 10 minutter. Bland inn pastaen og parmesan, og vend godt slik at det dekkes. Tilsett det reserverte kokevannet etter behov for å løsne sausen. Ta kjelen av varmen og rør inn mozzarella og pepperoni; smak til med salt og pepper. Topp hver porsjon med en klype rød pepperflak, basilikum og mer parmesan.