Rigatoni med pepperoni og mozzarella

Rigatoni med pepperoni og mozzarella

Lær hvordan du lager en smakfull rigatoni med pepperoni og mozzarella. En enkel og rask oppskrift perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 340 gram rigatoni
  • 85 gram skivet pepperoni, delt i to (ca. ¾ kopp)
  • 1 løk, hakket
  • 1 grønn paprika, tynne skiver
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 boks på 800 gram hele, skrellede tomater, godt knust for hånd
  • 1 teskje tørket oregano
  • Nykvernet pepper
  • ¼ kopp revet parmesanost, samt mer til pynt
  • 170 gram fersk mozzarella, i terninger (ca. 1 kopp)
  • Rød pepperflak og fersk basilikum, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastaen og kok etter anvisning på pakken. Reserver 1/2 kopp kokevann, og sil av pastaen.
  2. 2I mellomtiden, kok pepperoni i en separat stor kjele eller en støpejernsgryte over middels varme, rør av og til, til den akkurat er sprø, ca. 5 til 7 minutter. Overfør til en tallerken med en hullsleiv. Tilsett løk, paprika og hvitløk i kjelen. Kok, rør av og til, til grønnsakene er myke, ca. 10 minutter.
  3. 3Tilsett 1 kopp vann, tomatene, oregano, 1/2 teskje salt og et par kverninger pepper i kjelen. Senk varmen til middels lav; la det småkoke til sausen tykner litt, ca. 10 minutter. Bland inn pastaen og parmesan, og vend godt slik at det dekkes. Tilsett det reserverte kokevannet etter behov for å løsne sausen. Ta kjelen av varmen og rør inn mozzarella og pepperoni; smak til med salt og pepper. Topp hver porsjon med en klype rød pepperflak, basilikum og mer parmesan.