
Shortrib Burger
Lær hvordan du lager en saftig shortrib burger med perfekt tilberedning. En enkel oppskrift for en velsmakende hovedrett som passer til helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 pund benfri storfekoteletter av short ribs
- 2 stilker selleri, grovhakket
- 1 gulrot, grovhakket
- 1 løk, grovhakket
- 1/2 kopp tomatpuré
- 1 1/2 kopper rødvin
- 4 kopper kyllingkraft
- 1 kopp balsamicoeddik
- 1 teskje svarte pepperkorn
- 5 hvitløksfedd
- 3 laurbærblad
- 3 kvister fersk timian
- Boller, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Varm opp en panne på middels høy varme til den er varm, og brun deretter ribbeina på alle sider. Ta dem ut og sett til side. Tilsett selleri, gulrøtter og løk, og kok til de er karamelliserte, før du rører inn tomatpuréen og lar det koke i 5 minutter. Hell i vinen for å deglisere, og skrap opp de brune bitene, før du lar det koke i 10 minutter. Tilsett buljongen og balsamicoeddiken, og kok opp. Hell over ribbeina i en ildfast form eller stekepanne sammen med pepperkorn, hvitløk, laurbærblad og timian, og dekk med folie. Stek i 4 timer.
- 3Riv kjøttet av bena og server på brød.