Bryst av okse med langkokt kraftig kjøtt

Bryst av okse med langkokt kraftig kjøtt

Lær hvordan du lager en perfekt braised beef shank med denne enkle oppskriften. Ideell for en smakfull hovedrett til helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (2,3 kg) storfefot, trimmet for alt fett
  • 4 (750 ml) flasker rødvin
  • 3/4 kopp rødvinseddik
  • 2 spiseskjeer hele svarte pepperkorn
  • 5 laurbærblader
  • Kvister med timian, koriander, estragon og persille
  • 3 mellomstore løk, hakket
  • 4 gulrøtter, skrelt og hakket i mellomstore biter
  • 5 selleristilker, hakket i mellomstore biter
  • 2 hvitløkshoder, fjernet rot, hvitløksfedd delt
  • 1 kopp demi-glace

Fremgangsmåte

  1. 1Shanks: Mariner storfe over natten, snu om en gang. Fjern storfe fra marinaden, tørk det godt, og krydre med salt og pepper. Brun storfe i olje på alle sider i en varm panne, sett kjøttet til side.
  2. 2Brun grønnsaker i samme panne som kjøttet. Når grønnsakene er brune, legg kjøttet tilbake i pannen og dekk med marinaden. Kok opp. Dekk til og la det småkoke i ovn på 160°C (325°F) til kjøttet faller av beinet, omtrent 5 timer. Sil av kjøttet og sett den siltede væsken til side.
  3. 3Når det er ferdig, legg kjøttet i en beholder og dekk med den siltede kokevæsken. La det stå over natten i kjøleskapet. Ta kjøttet ut av kokevæsken. Skjær i 1/2 tommers skiver. Legg i en panne.
  4. 4Bland 4 kopper av kokevæsken med demi-glace. Reduser til saus-konsistens. Hell sausen over kjøttet og varm opp i ovn på 190°C (375°F) i ca. 20 minutter.
  5. 5Server kjøttet toppet med terninger av glasert gulrot og pynt med hakket persille.
  6. 6Serveringsforslag: 4 gulrøtter, skrellet, terningkuttet og glasert, hakket persille.