Short Ribs med chipotle-kirsebær

Short Ribs med chipotle-kirsebær

oppskrift på short ribs med chipotle cherries – en smakfull og enkel rett for alle kjøkkenelskere. perfekt til helgen eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 5 pund storfe ribbe, engelsk stil, kuttet i enkeltribber
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 1 flaske mørk øl (ca. 440 ml) (anbefalt: Guinness)
  • 1 rød løk, skåret i 2,5 cm tykke skiver
  • 3 sjalottløk, skrelt og skåret i 1,5 cm biter
  • 1 ss krem-sherry
  • 1/4 kopp melasse
  • 1/4 kopp løk, hakket
  • 1 ss hvitløk, finhakket
  • 1/4 ts chiliflak
  • 1 boks med ærter (ca. 425 g) med sursøt kirsebær
  • 1 boks med kirsebær (ca. 425 g) i lett sirup, søte
  • 1 ss chipotlepasta eller pureert chipotle med litt adobosaus
  • 1 ss melasse
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 ss usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Short ribs: Tørk ribbeina godt med kjøkkenpapir og krydre rikelig med salt og nykvernet svart pepper, etter smak.
  4. 4I en stor braseringskjele, helst en emaljert støpejernsgryte, varm opp oljen på høy varme. Legg i ribbeina i porsjoner, slik at du unngår å overfylle gryten. Brun dem godt på hver side, og når alle er brune, tar du dem ut av gryten og heller en tredjedel av ølen i for å deglaze. Skru av varmen og skrap opp det brune stoffet (fondet) fra bunnen av gryten.
  5. 5Saus: Sil av fettet fra gryten, la igjen saften, og sett gryten tilbake på middels høy varme. Tilsett løk og kok til de er myke. Ha i hvitløk og rød pepperflak, og la det koke i ytterligere 2 minutter. Deretter tilsetter du begge boksene med avrent kirsebær. La det småkoke, tilsett chipotlepasta og melasse, og juster krydder etter behov. La det småkoke i 10 minutter for å redusere sausen. På dette tidspunkt kan du sile sausen for en mer elegant konsistens, og deretter tilsette smør, eller bare tilsette smøret og la det være rustikt.
  6. 6Legg ribbeina tilbake i gryten, rør om slik at de blander seg med løk og sjalottløk, og hell i den resterende ølen og sherryen. Dekk til og sett i ovnen. La det steke, og snu ribbeina hver 40. minutt. Etter 3 timer, drypp over melassen, sett på lokket igjen og stek i ytterligere 1 time.
  7. 7Overfør ribbeina og sausen til et serveringsfat og server.