
Short Ribs med chipotle-kirsebær
oppskrift på short ribs med chipotle cherries – en smakfull og enkel rett for alle kjøkkenelskere. perfekt til helgen eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 pund storfe ribbe, engelsk stil, kuttet i enkeltribber
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 1 flaske mørk øl (ca. 440 ml) (anbefalt: Guinness)
- 1 rød løk, skåret i 2,5 cm tykke skiver
- 3 sjalottløk, skrelt og skåret i 1,5 cm biter
- 1 ss krem-sherry
- 1/4 kopp melasse
- 1/4 kopp løk, hakket
- 1 ss hvitløk, finhakket
- 1/4 ts chiliflak
- 1 boks med ærter (ca. 425 g) med sursøt kirsebær
- 1 boks med kirsebær (ca. 425 g) i lett sirup, søte
- 1 ss chipotlepasta eller pureert chipotle med litt adobosaus
- 1 ss melasse
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 ss usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Short ribs: Tørk ribbeina godt med kjøkkenpapir og krydre rikelig med salt og nykvernet svart pepper, etter smak.
- 4I en stor braseringskjele, helst en emaljert støpejernsgryte, varm opp oljen på høy varme. Legg i ribbeina i porsjoner, slik at du unngår å overfylle gryten. Brun dem godt på hver side, og når alle er brune, tar du dem ut av gryten og heller en tredjedel av ølen i for å deglaze. Skru av varmen og skrap opp det brune stoffet (fondet) fra bunnen av gryten.
- 5Saus: Sil av fettet fra gryten, la igjen saften, og sett gryten tilbake på middels høy varme. Tilsett løk og kok til de er myke. Ha i hvitløk og rød pepperflak, og la det koke i ytterligere 2 minutter. Deretter tilsetter du begge boksene med avrent kirsebær. La det småkoke, tilsett chipotlepasta og melasse, og juster krydder etter behov. La det småkoke i 10 minutter for å redusere sausen. På dette tidspunkt kan du sile sausen for en mer elegant konsistens, og deretter tilsette smør, eller bare tilsette smøret og la det være rustikt.
- 6Legg ribbeina tilbake i gryten, rør om slik at de blander seg med løk og sjalottløk, og hell i den resterende ølen og sherryen. Dekk til og sett i ovnen. La det steke, og snu ribbeina hver 40. minutt. Etter 3 timer, drypp over melassen, sett på lokket igjen og stek i ytterligere 1 time.
- 7Overfør ribbeina og sausen til et serveringsfat og server.