
Enkel pilaff
Lær hvordan du lager en enkel og velsmakende pilaf med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss smør
- 1 løk, hakket
- 1 kopp ukokt hvit ris
- 2 kopper kyllingkraft
- 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en ildfast form på 1 liter.
- 2Smelt smøret i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek løken i smøret til den er gjennomsiktig, ca. 3 til 5 minutter. Rør inn risen; kok til risen er lett gyllen. Hell i kyllingkraften. Krydre med salt. La det småkoke i ytterligere 5 minutter. Overfør til den forberedte formen.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til kraften er helt absorbert, ca. 35 til 40 minutter. Fluff opp med en gaffel før servering.